Thursday, January 6, 2011

Tempat Kerja

Saya kerja di rumah. Masih cuba untuk hidup sebagai penulis bebas untuk bulan Januari dan Februari. Walaupun saya tahu saya kena cari kerja tetap dalam bulan Mac ni sebelum saya mati dalam kebosanan dalam bilik. hahaha. Yang penting untuk saya bekerja adalah meja, kerusi, air mineral dan muzik. Apa pun, ni antara peneman-peneman saya waktu kerja.


Figura aksi hero feberet saya, Hellboy, 18", 'Orang Itu' pernah kata figura ini amat menakutkan, tapi saya suka.


Gambar seorang pelajar di kolej yang saya rasa sangat comel, tapi hanya itu saja. Tetap mahukan "Orang Itu". Gambarnya terpaksa dikaburkan, kang takut tuan empunya gambar marah. Gambar ini diletakkan bersama kotak-kotak permainan saya.

p/s : mahu berehat dari menulis untuk seketika, dan kembali dengan siri Urban Legend dan Cerita Cinta serta menghasilkan novel sulung saya mengenai heartless princess and a man who's a time traveler. Harap-harap 'Orang Itu' sudi baca novel saya kalau dah siap.

27 comments:

EmanCloud said...

pergh nak hellboy tuh??? style! ha ah model tu x leh lawan ahha

Asrul "iLham" Sany said...

EmanCloud : Aku ada dua versi, 18" and 12" inch...

figures yang terbaekk...suke karakter ni...

ganas, tapi suke kucing ;)

NAZRUL AZAT said...

kesian orang tu, huhuuu

Asrul "iLham" Sany said...

NAZRUL AZAT : Hahaha, dia tabah menerimanya...;)

mynshazmin said...

selamat menulis :)

CuteOven said...

salam asrul...

menulis mesti punya banyak kesabaran, ketenangan, kena jaga emosi...tp kan bila emosi tgh berserabut mmg banyak idea keluar
u know why...my novel, until now haven't finish yet...4 yrs already

Selamat berjaya....

CuteOven said...

salam asrul...

menulis mesti punya banyak kesabaran, ketenangan, kena jaga emosi...tp kan bila emosi tgh berserabut mmg banyak idea keluar
u know why...my novel, until now haven't finish yet...4 yrs already

Selamat berjaya....

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Thanks ya ;)

Asrul "iLham" Sany said...

CuteOven : Biasa ar, menulis harus rajin. hohooho...

CintaZulaikha said...

tak abis2 orang ituuuu...gitooo..

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Ko pun sama, asyik berkaitan ngan "Askar Itu" je...hahahaha

BonekadalamChermin said...

menulis perlu ilham dan konsentrasi serta imaginasi yang realiti

selamat maju jaya!

sy doakan :)

Asrul "iLham" Sany said...

BonekadalamChermin : Thanks ya ;)

Encik MamaT said...

bila orang tu nak muncul ni.. hhaha.. kaburrrr

sHaH said...

wat cite pasal pe?

my cadangan wat cite mcm filem dlm botol..

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

bnyk nye permainan dier...heeheh

untung orang itu...ada yg menyayangi dalam diam...

hehehhehe

Moon said...

Nak join menulis!
Hehehehe.
Saya ada action figure RX078-2 je
tu pun org tersayang yg bg. hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Tunggu aku wat press conference besar2an ek..hahahhaa

Asrul "iLham" Sany said...

sHaH : Pasal heartless princess ngan time traveler guy ;)

Asrul "iLham" Sany said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : Biasa ar, i kanak2 ag. byk menan. hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

Moon : Gempak ar sayang ko, kalau berminat jum ar join menulis ;)

Sephi Sephia said...

Aha!
Sungguh istimewa ya "orang itu"?

sekamar rindu said...

salam..

selamat menulis...:)

Asrul "iLham" Sany said...

Sephi Sephia : Teramat istimewa, tapi tinggal kenangan saja nampaknya T_T

Asrul "iLham" Sany said...

sekamar rindu : Thanks ya ;)

So Shy Lady said...

tak try tulis novel, dik?

Asrul "iLham" Sany said...

So Shy Lady : Dalam proses ni kak..;)

Followers