Friday, January 28, 2011

Jumaat

saya nak ngorat abang boleh???

Masa : Tengah tunggu Jumaat
Lokasi : Kedai buku

Meeting habis awal, jadi saya ambil masa untuk melepak di sebuah kedai buku. Saya belek-belek majalah Harper's Bazaar Feb (Cover akak Nicole).

Belek punya belek, datang seseorang di bahagian novel (sebelah majalah). Dia ambil sebuah novel karya Ramlee Awang Murshid.

Muka, cute. Badan, mantap. Senyuman dia, ah, saya tergoda. Saya senyum dekat dia. Dia senyum balik kat saya. Ah, ada respon. Boleh mulakan langkah.

Saya letak majalah dan berpura-pura untuk cari novel. Saya ambil novel sama macam dia. Sesi flirting bermula. Nasib baiklah saya ada baca beberapa novel Ramlee sebelum ni. Ada modal untuk borak.

Sudahlah dia sangat comel, badan menarik tambah pula dengan suka membaca. Lucky for me. Someone hot with a brain.

Semua berjalan dengan baik, dan saya hampir bagi nombor saya kat dia. Muncul seorang pelajar berpakaian sekolah menengah menepuk orang yang saya rasa sempurna itu.

"Cis, ko ponteng sekolah!" jerit kawannya.

Saya senyum dan lari A.S.A.P.

Sekali budak sekolah daa... Ingatkan sebaya atau lebih tua dari saya.


14 comments:

Mr.IX said...

baru je nak keep up ngn quote 'hot with a brain'..kantoi la 'hot n lazy ..ponteng skolah..'.. terbantut hasrat.

miss_neeya said...

kahkahkah
cobaannnnnnnnnnnnnn

Asrul "iLham" Sany said...

Mr.IX : Malangnye...

Asrul "iLham" Sany said...

miss_neeya : Cubaannn.lol

Mimie.Candy Cane said...

hahahaha....dak skolah upanyee..tak sempat nak kenal2 lagi kan

Asrul "iLham" Sany said...

Mimie.Candy Cane : Baik lari selamatkan diri sebelum jadi ape2 yg menakutkan..lol

CintaZulaikha said...

tu namanya balasan agie...hahhahha..ada ati nak ngorat budak jambu..

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : ooo jadi aku tak cukup ensem le nak ngorat jambu???

Gentleman Frog said...

salam,

ni cerita betul atau novel ni?

Asrul "iLham" Sany said...

Gentleman Frog : Salam, cite betol daa...

Ungu said...

cis.
ini sungguh cis.

nyaris.

Asrul "iLham" Sany said...

Ungu : hahaha...

Sephi Sephia said...

Hahahaha...

budak sekolah sekarang dah tak ada rupa budak kan?

Asrul "iLham" Sany said...

Sephi Sephia : Itulah, muka matang siot...hohohoho

Followers