Tuesday, January 4, 2011

Puteri, Lelaki dan Orang Itu

Saya rasa wanita ini sangat cantik dan berharap nasibnya tidak seperti Lady D

Terima kasih atas respon-respon yang diberikan terhadap entry novel.

Saya telah mendapat idea untuk menulis sebuah kisah seorang lelaki mencari 'cinta' seorang puteri yang hilang. Puteri yang suatu ketika dulu seorang yang 'cintakan' lelaki itu, menjadi seorang yang dingin dan kejam setelah 'jiwa'nya dicuri.

Saya mengambil Kate Middleton sebagai inspirasi.

Walau apa pun saya terharu apabila melihat "Orang Itu" sangat rajin melawat blog saya, walaupun dia jarang memberikan komen. Agak terkejut kerana menyangkakan dia tak suka dengan blog saya.

Alangkah bagusnya jika "Orang Itu" jadi lebih berani dan bersedia untuk commit dengan saya disamping menjadi seorang anak yang baik kepada ibu, ayah dan kameranya. Saya berdoa dia akan terus gembira, dan jika jodoh panjang, saya...

24 comments:

NAZRUL AZAT said...

i know lah... what u did last summer... yeeeaayyy

Asrul "iLham" Sany said...

NAZRUL AZAT : you know what ni??? lol

apa pun, i sangat merindui orang itu T_T

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

saya tak ada kamera

=[

bunga_ros said...

Smg "orang itu" akan bertindak berani satu masa nanti. Dan dipermudahkan jodoh nya, insyaAllah.. ^_^

oRkEd PuTiH said...

salam...
lame2 identiti "orang itu" mgkin diketahui rami....=)

Asrul "iLham" Sany said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : Jadi u bukan 'orang itu' ar...hohohohoo

Asrul "iLham" Sany said...

bunga_ros : Harapnya jodoh itu ada... masih menyayangi 'orang itu'

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Harap nanti saya dapat beritahu kepada seluruh dunia mengenai cinta saya...berangan2 saja. hohohoo

CintaZulaikha said...

Hohohohoho....hagak2 agie..kuikui

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : What2do?

aku mamat romantik. lol

♥ Juliana Violet ♥ said...

Wanita itu sangat cantik. Jeles! =_="

Hihihi. maknanya Vee salah tentang definisi Sci-Fi dan fantasy. :)

Thanks sebab bagitau. So maknanya Vee sukakan sesuatu yang lebih terarah kepada fantasy :)

Salah satu daripadanya, "The Cave of The Golden Rose"
:)

Mungkin awak boleh dapat sumber inspirasi daripada cerita tu untuk novel nie nanti. :)

Good luck!

Asrul "iLham" Sany said...

♥ Juliana Violet ♥ : Suka dengan cite The golden Rose...

Named my cat after the lead male character...

u pun cantik gak pe? Setiap wanita di dunia adalah makhluk yang cantik ;)

Suara Kalbu said...

Hasilkan novel.. menarik bunyinya tu. Lagi pula kisah dongeng puteri.. i likeeeeeeee...

Good luck eh Asrul.

p/s : kepada "orang itu" sila dengar luahan hati Asrul huhuhuhu

Asrul "iLham" Sany said...

Suara Kalbu : Nanti dah terbit jgn lupe beli tau..hahaha

p/s : Harap 'Orang Itu' baca...;)

Lelaki Ini said...

siapakah saya??
wah2..
buat entry khas utk orang itu plez

Asrul "iLham" Sany said...

Lelaki Ini : Coming soon. ;)

Pencacai Alim said...

dia itu mgkin sama sahaja dia disana...

Asrul "iLham" Sany said...

Pencacai Alim : Thanks for dropping by ;)

mynshazmin said...

x sbr nak tau kesah heartless princess nih.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Dia punya hint, ada disebalik kisah Sci Fi saya, Jangan Lepaskan Dia Pergi.

kalau u leh dapat agak, u orang paling bijak skali. hohohoo

mynshazmin said...

orite.. hehe :D

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Kalau ada idea untuk mencantikkan lagi cerita heartless princess ni, bolehlah berikan sebarang cadangan untuk saya ya ;)

mynshazmin said...

inshaAllah... mcm ade idea tp x sure suit ke x utk heartless princess nih..

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Kalau sudi berkongsi boleh le emelkan atau ym saya di ilhamology@yahoo.com tau...

;)

Followers