Thursday, January 13, 2011

Red Velvet Cake


Gambar dari Google,makan dengan cheese cream frosting memang terbaik

Baru habis tengok Top Chef Just Dessert. Teringat masa kecil mahu jadi pastry chef sebab saya suka makan dessert. Saya suka tolong mak saya buat dessert. Sebab itulah badan saya sangat-sangat gemuk masa kanak-kanak.

Masa high school, impian nak jadi pastry chef hilang sebab saya mahu kurus. Dari sebesar badak, saya jadi macam ranting sekejap dari tingkatan 1 hingga akhir diploma. Sekarang jadi gemuk kembali (dan dalam proses untuk kurus).

Masa di kampung minggu lepas, saya cuba buat kek. Tapi semua hancur. Kalau dulu senang nak buat apa-apa dessert, sekarang langsung clueless.

Dessert yang saya pandai dan masih boleh buat sampai sekarang hanyalah Red Velvet Cake. Dulu selalu buat kek ini masa Valentine's Day untuk family saya. Tahun ni sempena saya ada kat kampung masa V.Day, saya nak buat Red Velvet Cake, istimewa untuk mak dan ayah saya.


17 comments:

ciK mOt ©™ said...

wahhh best tu...ti dah buat buh gambar kat sini ek...namo ar amik kat gugel lagi...akak nak nengok rupanya dik...:p

rATu kEBaYA said...

wah.. hebatlah boleh buat red velvet cake... tolong bagi resepi

Asrul "iLham" Sany said...

ciK mOt ©™ : hahaa nanti saya buat ;)

Asrul "iLham" Sany said...

rATu kEBaYA : Coming soon ;)P

bunga_ros said...

Bestnya dik..!! Nak cikit boleh.. Huhu.. teror la pandai wat kek.. Nanti bleh arr ajar akak yg xpandai msk ni.. Hehe..

Asrul "iLham" Sany said...

bunga_ros : Tungguuu...;)

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

susah nak jumpa lelaki yg pandai wat kek

hehhehehe ✿(^^,)✿

Asrul "iLham" Sany said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : Hahaha, i'm of the kind...tetibe ;)

mynshazmin said...

wah sedapnya.. look delicious..
nak sikit.. :)

ADfeez said...

sedp btul kek tu...:D

Mr.IX said...

mas akecil dulu aku slalu try wat kek span.....haha

Happy blogwalking sini dengan sukahati-nya.....Jemputlah singgah ke blog saya gak yer....hehe

sila lah baca :
Cerpen MONOLOG Bhgn:4 karya Blogger IXBARR....kenapa perlu MONOLOG?

\^__^/

Asrul "iLham" Sany said...

ADfeez : Terbaik dari ladang...

Asrul "iLham" Sany said...

Mr.IX : Terus berusaha n jgn lupe antar sampel kek span kat aku ek...

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Hahaha, nanti i bg kat u, syg u marah lak ;)

mynshazmin said...

hahahahha.. wah! like i hv one.. heheheheh

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Coming sooner maybe ??? ;)

Suara Kalbu said...

Asrul..
Pls hantar dalam 3-5 slices untuk akak ya.

Followers