Sunday, July 10, 2011

Pekerja K

Mak saya membebel sebab agak selekeh masa pergi meeting kat Kelantan. (BTW, saya dapat kerja sambilan jadi penyelidik budaya kat Kelantan, jadi sekarang kena ulang-alik Kelantan dan KL. Setiap kali meeting, kena pakai smart2 cam pekerja "K"). Jadi saya pun ajaklah mak saya ke KB Mall untuk shopping pakaian pejabat. Shopping tingkap dulu, esoknya saya baru datang untuk beli. Perangai saya kalau nak membeli. Pusing-pusing dan lepas mak saya membebel sebab tak beli apa-apa, singgah kat kedai kasut. Cuba beberapa pasang, saya tersuka kat sepasang loafer. Yang best, saya tak cakap nak beli pun, mak cam dah tahu saya suka, dia terus ambik loafer tu dan bayar. Early birthday present katanya.

Keesokan hari lepas Jumaat, ajak ayah pergi beli baju, seluar dan tali pinggang untuk meeting. Cam mak saya jugak, belum apa-apa lagi ayah dah tunggu kat kaunter dan bersedia nak bayar. Walaupun segan sebab rasa dah tua bangka dan sudah bekerja, tapi ayah dan mak tetap anggap saya macam 'budak kecik'. SAYANG PAPA + UMIE.
Loafer hadiah dari Mak

Beli pakaian opis kat sini. Murah + best

Imej pekerja 'K' aka Gomen. Seyes sket...

Try kemeja light blue + dark grey skinny pant

Kemeja dark purple + black skinny pant

Papa saya slamber dengan imej Jumaat

p/s : Rasa BEST sebab dah boleh pakai seluar skinny YEAY

30 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uols lagi SMART kalo pakai kain pelekat mcm ayah uols itew....:-p

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Kalau boleh, saya pun nak pakai cam tu je masa meeting hahaha

zati embong said...

hihi.amboi jat jeles ni org shopping2 ni.haha.

congrats da dpt kerja!

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : KEje part time je, menulis tetap keje sepenuh masa...

;D

flyz said...

baik potong rambut beb...selekeh dh aku nengok

he..he...

Asrul "iLham" Sany said...

flyz : Potong sudehhh...

;D

gedek! said...

kirim beli nasik kerabu boleh?

Asrul "iLham" Sany said...

gedek! : Boleh2...sile dtg rumah sy kat cheras, ada gerai nasi kerabu yg besttt...

;D

delarocha said...

kacak

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Thanks ;D

Nasriq said...

aku "k" gak... tapi tak la sesmart cam ni...

ghost writer said...

uishh..seingat aku kali terakhir aku keluar beli barang ngan parents aku masa tuh umur aku 11 tahun...kecik giler aku masa tuh..

ko dah besar giler pun masih penuh perhatian dari parents ko..bertuah sungguh ko roy..

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Imej beb... tu pun lepas kena bebel ngan mak aku...kalau tak selekeh je aku

;D

Asrul "iLham" Sany said...

ghost writer : Biasa ar, anak bapak + mak

;D

Encik MamaT said...

hehee... aku pun mcm ayah ko jugak kot... hehe.. kuar slumber je.. tak kisah sangat.. hehe...

Bidadari Syurga said...

baju yg ungu seluar black tu smart... beli yg mana?

p/s: sempoinya papa awak... heeeeee

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

bapak Lu memang rock! hahaha

sahromnasrudin said...

bro...perut dah naik ke??? hehehehe

cayalah..mmg lu smart...

Khairul Antasha said...

pakcik mmg cool..hehehe..

sy penah gak mcm ni..mak & ayah bayar..bestnya kalo shopping ada org bayar..tp situasi mcm tu amat jarang..hahaha..

saiazuan said...

hahaha yg papa tu sempoi~

atwr #4 on release
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Geng sempoiii

Asrul "iLham" Sany said...

Bidadari Syurga : Beli semuanya ;D

Asrul "iLham" Sany said...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK : Dia rock star

;D

puteri ain said...

ur papa cool ! haha

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Manade...dh susut sket skunk...

Asrul "iLham" Sany said...

Khairul Antasha : My dedi's cool

;D

Asrul "iLham" Sany said...

puteri ain : Yup, die kewl

;D

Asrul "iLham" Sany said...

saiazuan : Dedi gua awesome

;D

Gentleman Frog said...

salam,

klu pakai mcm ayah kamu pergi meeting sure dapat perhatian. :p

Asrul "iLham" Sany said...

Gentleman Frog : Lama tak nampak kamoo di sini

;D

Followers