Tuesday, July 12, 2011

Loser + CalArts


Awal tahun 2011, saya rasa sangat-sangat loser.

+ hubungan selama 4 tahun putus
+ duit takde
+ penat-penat hasilkan skrip, tapi kena tipu
+ gred degree tak mencapai 3.50
+ berat badan cam gajah

Beberapa bulan jugak saya jadi rasa rendah diri, buruk, tak confident dan sewaktu dengannya. Depresi yang agak tinggi. Lepas saya ambik kerja sebagai penyelidik makanan yang memerlukan saya travel seluruh Malaysia, barulah rasa 'gembira' itu muncul semula.

Sekarang sudah bulan 7, rasa confident, lebih semangat dan macam best sangat. Rezeki makin bertambah dan berat badan makin susut.

Kesayangan masih tiada, dan malas mau memikirkan tentang 'hati dan perasaan'. Sekarang lebih mahu kumpul duit untuk bayar PTPTN, beli kereta VW yang old skol dan mula menabung bagi memenuhi harapan saya untuk masuk California Institute of the Arts @ CalArts. Belajar di fakulti School of Critical Studies. Saya sanggup jual semua menan saya kalau perlu.

Dulu ada kawan foreigner ayah yang datang melawat rumah, saya seronok dengar cerita dia belajar kat CalArts. Dia ambik photography (antara sebab ayah saya suka ambik gambar masa muda-muda dulu).

Mungkin ramai yang akan cakap impian saya bodoh, tapi saya tetap akan berpegang pada harapan suatu hari nanti saya akan belajar di CalArts. InsyaAllah.

26 comments:

Nasriq said...

kumpul duit la... dah jumpa kesayangan nanti, kahwin terus... tak perlu lama2...

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Kumpul duit nak blaja daaa... ni mesti kes tak baca entri aku smpi abis kan? hahahaha

delarocha said...

kalau sudah begitu hajatnya, selamat berjaya bro .

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Time kasih dude

;D

zati embong said...

good luck dik.jat xrasa impian 2 bodoh pun.rasa kagum.

delarocha said...

carikan aku awek yg ada iras dgn megan fox di california nanti,,, ahaksss

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : Time kasih sebab bagi semangat ya...

;D

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Fasha Sanda ko tak mo?

;D

doakan aku dapat blaja sana n carik awek cun kat ko ek

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

x per kesayangan itew nanty datang tanpa di pinta pow...OMG berat badan mcm GAJAH???? tang mana ai tgk slim jer :D

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Seyes, badan saya GEMOK masa awal tahun

T_T

saiazuan said...

gambatte bro!!! xbodoh pun impian tu!!!

Asrul "iLham" Sany said...

saiazuan : Time kasih dude

;D

syAzAnA said...

yeahh. Allhamdullilah. awak ada semangat itu yang penting. nanti dah masuk CalArts, update2 lah selalu ttg nyaa okayyy! saya doakann awak! aminnn...

Asrul "iLham" Sany said...

syAzAnA : Amin...thanks ya

;D

Bidadari Syurga said...

impian tetap impian. be strong untuk buktikan yang kelainan minat awak tu ada hebatnya kelak. Insyallah saya doakan.

p/s: tulangmu tidak cocok walaupun cuba dipadankan 4 tahun lamanya. manalah tahu nanti jumpa di tempat belajar baru tu. senyum sikit...?

u know what...? akak pernah hantar satu manuskrip kat satu company dia nak beli dengan harga sekian2... then tiada royalti. jual terus pada dia. seriklah....

Bidadari Syurga said...

semoga berjaya tau...! heeeeeeeeee

ghost writer said...

takde bodohnya dengan impian kita kalau ianya suatu yang berbaloi untuk kita satu masa nanti..impian adalah pengalaman khayalan yang cukup indah direalisasikan..

sahromnasrudin said...

sy percaya impian awak kan jadi kenyataan

Az-Zahra Fauzee said...

semoge dapat pegi sane... gambate!

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

impian tu tak bodoh, teruskan selagi nyawa ade... kamon3...

Asrul "iLham" Sany said...

Bidadari Syurga : Nasib seorang penulis kak T_T

Asrul "iLham" Sany said...

ghost writer : Itulah, angan2 berserta usaha adalah pendorong untuk ters 'hidup'

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Aminn..thanks ya

;D

Asrul "iLham" Sany said...

Az-Zahra Fauzee : Ngah berusaha ni. thanks ya ;D

Asrul "iLham" Sany said...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK : Akan kujejak kakiku di sana suatu hari nanti... ;D

intan.maisarah said...

doa kamu bakal kesana kelak

Followers