Friday, July 15, 2011

Javier Bardem

Mood si Jejaka tidak berapa baik. Bukan tekanan disebabkan kerja kerana semua editor, proof readers, rakan penulis dan sebagainya sangat baik dengan si Jejaka. Kerjanya tidak pernah membebankan si Jejaka. Sebaliknya punca mood buruk si Jejaka disebabkan oleh migraine.

Seharian kepala si Jejaka rasa seperti mahu pecah. Walaupun begitu dia tetap keluar rumah kerana ada meeting dengan editor. Selepas selesai, dia berjalan pulang dengan menaiki lrt Stars. Masuk keretapi agak padat dengan manusia baru balik kerja. Seperti sardin berhimpit-himpit.

Si Jejaka berdiri sebelah si Gadis. Montok, ketat dan bersolek tebal. Tiba-tiba keretapi berhenti dengan mengejut. Menyebabkan si Jejaka tersentuh 'dua bukit' gebu milik si Gadis. Belum sempat si Jejaka meminta maaf, si Gadis sudah menjerit:

"Jantan sial! Ko raba aku! Pokpek! Pokpek! Pokpek!"

Semua orang memandang mereka. Si Jejaka dengan muka tanpa sebarang emosi, membalas bebelan si Gadis dengan:

"Saya gay. Saya nak raba yang cam Javier Bardem je!"

Pintu keretapi destinasi si Jejaka terbuka. Si Jejaka melangkah keluar dengan migraine-nya yang makin bertambah.

29 comments:

mynshazmin said...

haha..pok pek pok pek lg..

Asrul "iLham" Sany said...

mynshazmin : Tu r..thanks cikgu sebab sudi masuk sini

;D

Bidadari Syurga said...

alasan selamat tu buat gadis yang sedang hangin... heeeeeeeeeee... si migraine tu kamu bukan? huhuhuhuhu...

Bidadari Syurga said...

makan ubat okey.....

Asrul "iLham" Sany said...

Bidadari Syurga : Kalaulah si gadis tu bercakap manis cam akak kan best?

udah telan beberapa aspirin... dh lega sket thanks ya ;D

zati embong said...

hahaha.psiko2.jgn stress2.tenangkan fkiran 2 k.

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : Thanks Jat ;D

Cik TeN10 said...

dulu sy pn migrain jugak.. g jmpe doc.. then doc suruh krgkan minuman mengandungin caffein ( betul ke eja cmni? ) .. mcm nescafe.. alhmdllah skrg dh krg.. skit pn kl stress sgt2 je..

Asrul "iLham" Sany said...

Cik TeN10 : Doktor bagi nasihat sama, tapi sebab saya penulis, jadi tetap degil n berskandel ngan caffeine gak

;D

Nasriq said...

untung la dapat dua bukit dan bebel free... haha...

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Untung le sesangat...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK said...

padahal suka (si gadis) hahaa

Asrul "iLham" Sany said...

ORLANDO AHMAD AL BUAYAK : Suaranya terlalu speaker untuk si jejaka suka...

intan.maisarah said...

main sembur aje kan gadis tu

jaga diri
makan ubat
rehat banyak2

Asrul "iLham" Sany said...

intan.maisarah : Tu ar, bengang jap 'si jejaka'...

'si jejaka' sudah makan aspirin, dah ok sket

;D

ghost writer said...

dalam hati perempuan itu:

"puh!nasib baik dia tak tau yang aku lesbian...".

saiazuan said...

HAHA gay siot~

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

GAY kerrrr??? hahahaha macam2 dialog daaa

Encik MamaT said...

perghhh ayat.... kalo aku nak ngaku gitu pon malu.. hihihihi.... sabo je la...

khairul akmal azman said...

nak try raba..pas2 ckp im gay..
hahahahah

delarocha said...

tak sengaja pun nak marah, ish ish ish

Papa Mifz said...

dan2 gay.....mengaku je la Jejaka oi...haha

Asrul "iLham" Sany said...

ghost writer : Lesbian? si jejaka lagi suka

;D

Asrul "iLham" Sany said...

saiazuan : Layannn

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Gay sgttt

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Aku memang tak tau malu ;D

Asrul "iLham" Sany said...

khairul akmal azman : Sile2...

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Tu r, sakit telinga si jejaka jap

Asrul "iLham" Sany said...

Papa Mifz : Si jejaka 'gay'...kahkahkah

Followers