Friday, July 8, 2011

Kenapa? Kenapa? Kenapa?

Jangan tanya soalan bila nak kawen kat saya

Antara soalan-soalan cepumas yang ditanya oleh kawan-kawan/bloggers/skandels dan sewaktu dengannya mengenai blog saya:

Kenapa blog ko selalu cite pasal ko ngorat orang ar?
Kenapa aku nampak ko cam kecewa je dalam blog?
Kenapa ko suka wat puisi pendek2 dan seram?
Kenapa ko suka tukar layout?
Ko cakap ko penulis kanak2, napa tak pernah pun nampak keje ko kat blog?
Kenapa ko sedih sangat pasal 'bulan' tu? Siapa tu sapa?
Kenapa ko tak cakap siapa 'bintang' ko?
Kenapa ko poyo sangat cite 'kehebatan' ko dalam blog?
Kenapa ko romeo sangat? Cian kat 'awek tu'
Kenapa ko suka sangat cite pasal ko nak jadi bapak?
Kenapa ko tak baik balik ngan 'bulan' ko? (soklan yg paling bodoh)
'Bulan' ngan 'Orang Itu' sama ke? Nape ko tak cite?
Kenapa ko suka sangat ngorat orang, pastu cite kat blog? Nak tunjuk bagus ke?

Bla, bla, bla, banyak lagi soalan yang diberikan kepada saya melalui facebook, masa jumpa kat luar etc. Rasa cam artis lak. hahaha. Apa pun, satu je jawapan saya kepada soalan-soalan di atas.

"Suka hati aku le. Ni blog aku"

p/s : Tak marah pun, cuma rasa kelakar sampai editor saya pun bertanya 'Adakah saya sedang kecewa sekarang?' Senyum saja.

28 comments:

Nasriq said...

aku pun nak tanya jugak ni... tapi biar la... hidup masing2...

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Kalau ditanya dengan baik2, insyaAllah saya pun akan jawab jugak...

;D

fawzeah zea said...

"suka hati aku le,ni blog aku" good answer dude ;)

Bidadari Syurga said...

serius penulis kanak2? wahhhhhhh... nama pena? buku apa? tul gak... nak baca satu entry luar biasa....? heeeeeeeeeeeee

delarocha said...

bile nak kawen?? oppssss

Az-Zahra Fauzee said...

ala, jawab je no komen.. dah macam artis kene la bercakap macam artis jugak.. cea~ xpe, ramai orang kenal en Asrul...

flyz said...

tula hak memasing...

begitu gak yg bertanya...sbb ada hak utk bertanya kannn

:p

ghost writer said...

aku tanya lagi:

"bila ko nak kawen bro...?"

Khairul Antasha said...

artikel awak kt majalah mana nanti ye? nak baca...

puteri ain said...

haha . yeah u're right . kita punya blog an . ske ati lah . hehe

Miscellaneous Smiles said...

mende y tak bagi tnya tu y gatai nk tnya..

bila kau mau kawen nihhh..?

Asrul "iLham" Sany said...

fawzeah zea : Thanks babe

;D

Asrul "iLham" Sany said...

Bidadari Syurga : Serius, saya memang penulis kanak2...

nama pena tetap guna Asrul Ilham Sany

tapi saya lebih kepada penulisan artikel di majalah dewan pelajar dan taman ria disney...

buku insya-Allah dalam tahun depan keluar

;D

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Tunggu Fasha Sanda masuk minang aku

Asrul "iLham" Sany said...

Az-Zahra Fauzee : Layan sajork dengan senyuman...hahhaa

Asrul "iLham" Sany said...

flyz : Aku akan jawab selagi mampooo..hahhaha

Asrul "iLham" Sany said...

ghost writer : Tunggu Fasha Sanda masuk minang aku

Asrul "iLham" Sany said...

Khairul Antasha : Selalu keluar kat Dewan Pelajar, Dewan Siswa, dan Taman Ria Disney...

kanak2 sgt..

;D

Asrul "iLham" Sany said...

puteri ain : Tol tu

Asrul "iLham" Sany said...

Miscellaneous Smiles : Tunggu Fasha Sanda masuk minang aku

nawal addina said...

haha , hidup masing2 ;)

Asrul "iLham" Sany said...

nawal addina : Tol tu

MataHati @ MH said...

kalau org tanya bila nak kawin, ko jawab jer coming soon...hahahha

Asrul "iLham" Sany said...

MataHati @ MH : aku jawab cam ni je beb, Tunggu Fasha Sanda masuk minang aku

nyanyisunyi said...

ye lah tu....blog kita suka hati kitalah kan..tp kdg2 kat blog tu yg buat org tertanya2..sebab org baca dn nk tahu..

Asrul "iLham" Sany said...

nyanyisunyi : Tol tu, anyway, orang tanya saya jawab satu2 sebenarnya...

ada jawapan yg berbeza, ikot cara pertanyaan orang2 itu gak

;D

Encik MamaT said...

layan sudah la.. hehe... nak ambil serius sangat dengan penulisan santai tu kenapa... :p mungkin peminat setia yang ambil berat.. heehe

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Tak ambik seyes pun... aku layan sajork peminat2 yg bakal beli buku aku hahahaha

Followers