Monday, June 20, 2011

Sesuatu yang Comel di Uniqlo


Tak sangka ramai lak yang hendak tahu apa yang comel berlaku di Uniqlo. Ok lah, sebenarnya ada beberapa kawan yang dapat teka. Sesuatu yang comel berlaku masa saya hendak cari seluar di Uniqlo. Masa saya ambik seluar jenis crop, seorang pekerja Uniqlo yang cute tiba-tiba tegur saya.

Dia : Bang, saya rasa saiz ni bukan saiz abang. (sambil ambil saiz lain) Yang ni lagi ok.

Saya : (Sambil tengok saiz) Kecik ni beb. Tak bernafas kang.

Dia : Cuba dulu bang.

Saya : Kalau saya tak suka, cam ne?

Dia : Nak bet?


Saya senyum dan ambil seluar yang dia pilih dan seluar yg saya pilih. Cuba kat bilik persalinan. Sekali apa yang dia cakap betul. Saiz yang dia pilih lagi sesuai dengan saya. Saya buka pintu, terkejut tengok dia ada tunggu kat luar.

Dia : Betulkan saya cakap? Abang kalah.

Saya : (senyum) Ok saya kalah, jadi?

Dia : Abang kena belanja saya minum.


Saya : Ok. Tapi saya nak cuba seluar saiz ni. Kaler lain pulak. Saya pegi ambik dulu ye.


Dia : Takpe bang, saya ambikkan. Biar saya pilih kaler sesuai untuk abang.


Dia terus pergi tanpa saya cakap apa-apa dan kembali dengan beberapa warna. Akhirnya dengan cadangan beliau saya ambik warna beige n navy. Saya keluar, dia pun ikut sama. Sampai teman saya ke kaunter. Saya bayar, keluar resit dia tulis sesuatu kat resit. No telefon dia n ayat text me for lunch. Dia serahkan resit tu kat saya dan cakap "setengah jam lagi saya free".

Saya ambik resit tu dan jalan-jalan kat KLCC setengah jam dan sms dia ajak lunch kat foodcourt. Ingat mahu belanja dia sebab kalah bet. Tetapi sebaliknya dia segan nak terima. Hari yang sangat comel. Harap dapat jumpa dia lagi.

32 comments:

Anonymous said...

Lol! Okay. Memang sgt comel. Mesti senyum sepanjang jalan lepas beli seluar tu kan? :)

~ Juliana Violet ~

Asrul "iLham" Sany said...

JV : Sangat2 comel, dan masih tersenyum sehingga sekarang

;D

Nasriq said...

wua... macam bertemu jodoh jea...

Senorita said...

how sweet.. huhu..

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Jodoh tu jauh lagi mungkin, kawan2 sajork...

;D

Asrul "iLham" Sany said...

Senorita : YEs, sweet like me kahkahkah

fawzeah zea said...

wahhh bkn sllu org sudi blnja mkn kn hehehe ;D

Asrul "iLham" Sany said...

fawzeah zea : Haha, skali-skala...tapi dia lak takmo segan katanya

;D

blog-tips-kurus said...

ewaaaaahhh!
pandai memilih.. :-)

tieykah said...

hahaha.abg,cuba pkai tshirt ni,abg nampak macho la dengan tshirt ni.

Pasni belanja sy k bang?

CintaZulaikha said...

seriusssssss...ngn sapa tu weh...jam2 baru ke??

So Shy Lady said...

ehem...;P

Asrul "iLham" Sany said...

blog-tips-kurus : Haha dia yg memilih bukan saya ;D

Asrul "iLham" Sany said...

tieykah : Errr...nanti ada orang marah kalau sy blanje orang lain. hahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Kawan2 saje...

Asrul "iLham" Sany said...

So Shy Lady : *Blushing*

sahromnasrudin said...

pergh..mmg sesuai utk mrk yg suke berfesyen kan heheheeee

ghost writer said...

nampak gayanya aku pun nak bet gak ngan ko untuk salesgurl tuh..hahaha.

delarocha said...

rasa macam nak pegi beli sluar jugak la kat ctu... keh keh keh

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Sesuaaiiii....

Asrul "iLham" Sany said...

ghost writer : Sile bet, sile hahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Beli jgn tak beli hahahaha

Hans said...

walawehhhhhhhhhhhhhh
bunga2 cinta sedang mekar la macam nih nampak gayanya
hehehehe
comel2

Wanita Sensitif Kan? Setuju Tak?

oRkEd PuTiH said...

wow!!!smpy mcm 2 skali...huhu=)

Asrul "iLham" Sany said...

Hans : Takde kawan2 sajer....

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Kekawan je ;-)p

zati embong said...

wah,ramai betul ajak kamu date eh?ni yg ke berapa da ajak makan sama2 ni?hihi

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : Bukan date pun, just a friendly drink

;D

AkuMuzikFilem said...

serius comel.

Asrul "iLham" Sany said...

AkuMuzikFilem : Tol tu

;D

belognisa said...

awek tu guna taktik pemasaran berkesan ni..boleh cuba :)

Asrul "iLham" Sany said...

belognisa : Hahaha sile, sile cuba, awek sekarang kena brani ngorat balaks...

;D

Followers