Sunday, June 5, 2011

I Am Anime Crazy

1st time join contest... tu pun sebab ada kaitan dengan salah satu faberet saya iaitu POKEMON...

Ok, ni nak cite apa yang special pasal Pokemon, sejak bila saya suka kat anime ni n koleksi Pokemon saya (sebagai memenuhi syarat2 contest I Am Anime Crazy)

1. Apa yang special sangat pasal Pokemon ni? Sebagai penulis kanak-kanak saya rasa Pokemon banyak memberi inspirasi kepada saya. Jalan cerita dia senang, banyak pengajaran, moral, persahabatan, pengembaraan dan sewaktu dengannya yang sesuai untuk kanak-kanak (atau orang cam saya. muahahaha)

Cerita dia sangat best dan yang paling penting, POKEMON sangat-sangat COMEL. Anime ni tak perlu ada watak seksi atau plot yang ganas-gans untuk jadi antara anime yang popular seluruh dunia. Saya follow anime ni dari season 1 hinggalah ke season yang latest iaitu Best Wishes (season 14). Best kalau saya ada anak-anak nanti leh sama-sama join tengok Cartoon Network.

2. Sejak bila saya suka kat anime ni? Tahun yang tepat tu tak ingat le. Tapi saya mulanya suka kat Pokemon pas main pokemon kat game saye. Rasanya dalam darjah 5, ayah saya belikan gameboy n tape pokemon (masa tu versi takde kaler). Saya main semua games pokemon sampai sekarang (yang latest Nintendo DS beli duit sendiri haha).

1st time saya tengok anime pokemon masa melawat kazen2 kat JB. Diorang ada channel Singapore, leh le tgk. Masa high skol pun tak sempat nak tgk sebab busy dating...err...study. Masuk kolej kat KL, saya sambung alek tengok semua episod Pokemon yang lepas sampai le sekarang. Umur dah tua, perangai still dak2...hahaha

3. Koleksi Pokemon saya ada beli semua games die dan kumpul komik je. Menan yang beli dulu habis kazen2 ganas saya rosakkan pas saya tinggalkan kat kg masa blaja kat kolej. hampeh tol diorang.




Banner contest dan tuan empunya blog, Puan Siti Nazariah yang maken femes skunk di dunia maya


Ni gambar saya dengan anime pilihan iaitu POKEMON. Comel tak??? muahahaha Rindu lak nak jumpe alek photographer die yang jauh nun di sana...



Games Pokemon yang latest, beli Black Version je. Masa tu ngah miskin T_T


Koleksi komik Pokemon (belah kanan), dan koleksi komik2 lain (Doreamon etc)


Selain Pokemon, saya minat kat Astro Boy gak sampai masa hi-skol, member2 bagi nickname Astro Boy (Sekarang pun diorang still panggil Astro Boy gak)


Dvd anime yang saya ada, ngah tungu Pokemon kuarkan DVD complete...

13 comments:

Nasriq said...

pika pika pika pi pikakuuuu!

So Shy Lady said...

sama spesies model tetap akak yg sulung. budak2 la katakn mmng pantang dgn anime nih ;P

zati embong said...

wah kagum jat tau.jat minat apa eh?conan!hihi.suke betul citer2 misteri ni.

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Hahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

So Shy Lady : Bapak budak cam saya pun layan gak..hohoooh

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : Conan best. ;-)p

Cik TeN10 said...

wahh banyaknya koleksi komik !! sy krg sket anime ni..

komik or anime is not just for children only.. so tak salah pn.. spe2 je bleh bca bleh tonton anime.. kn?..

lastly goold luck !! :)

Asrul "iLham" Sany said...

Cik TeN10 : Tol tu..

thanks ek

;D

oRkEd PuTiH said...

huhu..bestnye tgk koleksi2 kamu...

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Baru sket tuuu

;-)p

Hanny Esandra said...

oi oi..
datang jenguk contest..wahhh..ngko memang tak bg orang lain menang ke nih..hahhaha..
gudluck ye..

daus HYT said...
This comment has been removed by the author.
daus HYT said...

bos.... brapa nak jual komik pengembaraan pokemon vol 1,2,14,15,17,18.. saya sangup bayar brapapun....

Followers