Monday, December 19, 2011

Penang Trip

Antara benda best masa cuti kat Penang
- Lepak kat tepi pantai Pulau Jerejak sambil dengar live show
- Tengok ular kapak yang comel kat Pulau Jerejak
- Lepak kat Fullhouse Cafe yang super kawaii (cam dalam cite komik lak tempat die)
- Relak kat kafe puncak Bukit Bendera (dulu pernah minum coklat panas dengan mak saya kat sini masa kecik2)
- Hotel bukit coklat yang sangat cute. (Coklat cili dia BEST!)
- Jumpa ais krim lokal yang AWESOME!
- Dapat teddy bear bernama Jeffrey from my syng (Jeffrey is from my fave actor Jeffrey Dean Morgan)
- Yang paling BEST ialah ada kesayangan yang sgt2 AWESOME and jenis tak kisah + sempoi. You're any guy's best dream date, bebeh. Love you.

Bandar Penang
Butik Coklat = Hotel sy kat bandar Penang
Hotel Butik Coklat sangat comel
More pictures HERE
Toys Museum pictures HERE

p/s : Bulan depan nak gi cuti lagi. Yahuu!
p/s/s : Masih busy siapkan keje sebelum berambus bercuti. Muahaha

32 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

rindu nak blk penang gak...
eh chuppp yang fullhouse cafe tu tang mana ekk x pernah terjah pun...nk blk umah in law boleh try....best x??? ai blk posa next yr woot woot

*SiRibenMerah said...

fuhyooooooooo..
bestnya dia holiday penang...

hehe.. duk slalu g penang dah smp tatau apa yg 'holiday' nya kat sana tuh.. hehehe...
pasneh kalo g penang nk kena feeling2 tourist la kot..
br leh rasa holiday tuh...

Jue said...

weh ko x tserempak ngan hanie ke time p sana hahaha ckp mcm dunia ni kecik sgt smpi bole tserempak kan haha

mau Hanie jeles dgr ko p Fullhouse..fav place dia tu weh

Juliet_iRa~" said...

wahh cantik hotel tu!heee best2..

ahaaaa ada kembar?wahhhhh apsal muka x sm?kehkehkeh..;p

Jue said...

ala aku dah click link syrena tu tp x jumpe button or etc utk place komen..frust gilos ke aku yg noob haha

Juliet_iRa~" said...

ehh g sn naik bas ke??ke rombongan?igtkan drive..huhu

tour penang sewa kereta ke?haha..

My Little Diary said...

best nya...pegi bercuti...
gilerrr hotel butik coklat tu tmpt riadah nya memang sangat-sangat comel....

Jue said...

beb, aku ade p link satu lg tp aku x jumpe button komen wuwu

Rain said...

syok tang naik feri je..

khairul akmal bin azman said...

p pekenaq pasemboq x?

konde said...

duh senangnya cuti :D

Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

bukan retis said...

butik coklat tu...ada jual coklat byk ek?heee

NAZRUL AZAT said...

xpe, sskali ekau kene rest jugak, asik bz keje kan, jom cuti !!!

Chuu Muqhlis said...

tak singgah pesta penang keeee??
skang ngah pesta sg nibong larh :D

blog-tips-kurus said...

ular tak pernah comel le. eewww!!!

Lelaki Ini said...

dah pernah ph pulau jerejak!
sgt best!

sahromnasrudin said...

penang dan jambatan tidak dpt dipisahkan huhuhhhhh

oRkEd PuTiH said...

wow!!!bestnye..bl lah nk smpy kt sne nie...

c'axoera said...

penang panassss lahhh :p


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/aku-hanya-mahu-kamoooooo.html

syabab said...

np mcm ramai je blogger yg syabab kenai pi penang..korg wat trip ramai2 pe?ni nk cubit pipi korg ni...hahaha

dill said...

syokye. rase nak jalan2 jugak

dill.

zati embong said...

tgh berkire2 nk g hneymoon kt penang,hihi.tp nek genting la best.hihi.

Juliet_iRa~" said...

ohhh heee..

msti x g area bt feringghi kan?heee ;p

waahh bulan dpn nk bcuti kt mn plak?;p

psss : ececece bila nak kurus blk?kekeke..mcmn blh naik bdn??bf ira pon bdn naik lepas abis belajar..camne nk suh dia kurus?blom kahwin lagi tu..huuu

delarocha said...

nama pun bercuti, mestilah besttt... ahaksss

Daddylicious said...

koolnya hotel tu...

~SaL IjOu~ said...

"Hotel Butik Coklat"..
comel pulak nama hotel ni~ ^^

Gentleman Frog said...

Salam,

Betul ke penang parking tak perlu bayar?

http://toadjitsu.blogspot.com/2011/12/stone-soup.html

HEROICzero said...

happy holiday , dude !

LAici KAng Ais said...

mmh ohsemmmmmm

eita said...

best r...
jeles ni...

Ray ban said...

Bestnye lepak Penang...

budakijaupendek said...

syok giler la kalau holiday penang.
banyak tempat best boleh dilawati. ^^

Followers