Wednesday, August 17, 2011

Preview Novel Gay

Sayalah kapel set tua yang dimaksudkan itu, ensem tak saya dan B saya? muahaha

Setelah mendapat respon positif dari orang2 luar (kawan2, colleagues, ofkos ar turut menyokong sebab saya jambu, muahaha) saya akan meneruskan cobaan untuk membuat novel gay ni.

Kepada yang masih rasa geli-geliman pasal benda ni, novel ni takdelah sentuh pasal gay secara mendalam (isu2 dalam kelambut, etc), tetapi lebih kepada satu bentuk perhubungan dan masalah antara dua manusia iaitu dua lelaki tua (berusia lewat 30an - lewat 40an).

Cerita dia lebih kepada bentuk masalah krisis pertengahan umur, tak melakukan sebarang perhubungan s-ks (macam mana mereka boleh hadapi dengan tidak melakukan perkara itu), masalah mau nak anak dan satu lagi isu mengenai 'pengaruh'.

Buat masa ni, takleh ar cerita secara detail sebab saya tengah busy (bukan takut orang curik idea saya ye, saya yakin takde sapa pun nak curik. hahaha)

apa2 pun selamat menyambut nuzul al-Quran, jadi2 gay pun, solat jangan tinggal, kalau tak lagi keji dari orang yang tak gay, tapi tak solat + tak puasa. Muah.

p/s : Hari ni rasa tak best sebab Shikin tetibe kena kansel nak date sesama... Argh, rindu kat bini yang makin hari makin busy cam saya T_T

29 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

tataw nk comment aper uwaaaaaa hentak kaki

monologtinism said...

asal tetibe muah tu. sebagai perangsang nasihat untuk orang yang tak solat ya. huhu. bagus tu.

oh patutnya gini,
solat jangan tinggal, kalau dak, lagi keji daripada orang yang gay tapi solat tak tinggal. hu.
betulkah perbandingan aku ni

tak usah sedih2. esok2 plan la buka puasa sama lagi~

Hanie_Dew said...

kesian.nak date ngan bini sendiri pun kene buat appointment. lek bro. bz time muda2 takpe nanti tua2 bole honeymoon.

♕ Mr.IX ♂ said...

speechless jap...tinggal jejak je r

CintaZulaikha said...

caiyok2 agie, aku sokong dr blakang~

ORLANDO AHMAD said...

Gua ni solo, tak yah tensen2 bila date kansel hahahaha

Tukang Karut said...

ntah! no komen...

Hans said...

hahaha
selamat menyiapkan novel gay tu bro

zati embong said...

wohoho jom teman jat g bazar la.

ILA HonEyBuNNy said...

apa gay?hahhaha

nganga sorg2...hehe

apapun...salam nuzul Quran...

Mya said...

novel gay?

aiyoyoyoyoyooo

Papa Mifz said...

bagus2 jgn sentuh bab2 dlm selimut...nti kene gam lak novel lu..hehe

delarocha said...

bakal jadi novel masterpiece ni...

intan.maisarah said...

salam ramadhan
jaga diri

dill said...

usah bz sampai tak makan bebuke :)

dill.

LaDy RaRa said...

kisah gay dibukukan??? ^_^"

bukankosong said...

kontroversi = glamer cepat

syrupmasin said...

haha..hai penulis :D

Bidadari Syurga said...

gay ni mengigatkan akak pada seseorang.... 'harap dia bahagia dengan pilihan dia' erkkkkkkkkkkkk adik serius akak geli. 'putera...' nice title.... tak sabar....

Saiazuan said...

huhu menarik2... pecahkn tempurung kepala ko.. ;D

PenuliS said...

my best frens was a gay.

Encik MamaT said...

erk... cite mende ko nak buat ni.. simbolik je ke.. ke gay betol2

ghost writer said...

pastikan gua baca lu punya novel,roy.

sahromnasrudin said...

no komen huhuuhuhuhh

Asrul "iLham" Sany said...

Fulamak, cam2 komen ada... aku terharu...

;-)p

abuyugen said...

lu tulis je... gua sokong. isu transgender, queer, neh x byk diPERKATAKAN. *SENGAJA gua CAPS LOCK kan. hehee. yg ada pun cam Body 2 Body : A Malaysian Queer Anthology, Orang Macam Kite (OMK)... gua tidak lah begitu MENYOKONG 'aktiviti' DALAMAN komuniti sebegitu, tapi pada gua mereka still ada di kalangan kite, mereka juga harus dilihat dan diambil tahu juga walau berlainan CITARASA. dalam buruk ada baiknye, dlm baik ada juga jahatnye. kan x sempurna mana pun manusia ni. penulisan kan bersifat fiksyen, bacaan berbentuk hiburan dan pelepas masa busan dan terluang semata. pada gua lu tulis dan gua baca sebab gua nak tahu KRISIS dalaman komuniti seperti itu. Jangan beza2kan nilai MANUSIA. Kita SAMA SAHAJA. *gua pun tak tau gua merapu apa. TAPI gua SOKONG! atas dasar GUA MANUSIA X SEMPURNA MANA.

Asrul "iLham" Sany said...

abuyugen : Fulamak, lu memang awesome ar, dude

;D

khairul akmal azman said...

ayat gay mesti wajib ada kat blog ni..
cm trade mark da..hehe

Asrul "iLham" Sany said...

khairul akmal azman : Itu mesti...gay kan gumbire... hahahaa

Followers