Thursday, August 18, 2011

eBook

Saudara-saudari yang saya hormati sekalian (ayat skema hahaha)

Tahu kan eBook tu apa? kalau tak tau, sila baca kat sini.

Untuk eBook, berapa agaknya saudara-saudari sudi keluarkan duit untuk membeli?

RM10 kah? RM20 kah? RM30 kah?

Dan kalau membeli eBook, selain tulisan, apa lagi yang saudara-saudari hendak?

Kena ada cover skalikah (yang simple atau seperti corak2 Alaf 21, PTS dan sewaktu dengannya?), lakaran2 watak2 kah? Atau lebih suka hanya membaca eBook yang ada text semata-mata dalam smartphone, tablet, pc dan gadget2 canggih saudara?

Sila beri pandangan dan cadangan. Sayang korang, muah agi hahaha.

47 comments:

Hans said...

ada cover n lakaran juga
:-)

Asrul "iLham" Sany said...

Hans : Akan dipertimbangkan...thanks ya Hans :D

ArELeEz said...

musti la nak yg ada grafik2 sket.. gambar2.. di samping teks2. barulah best!

Asrul "iLham" Sany said...

ArELeEz : Ok, thanks sb bg pandangan

;D

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

jual jgn murah dan mahal sangat...tengah2 jer...15 hengget ok kot...bila nk start ni?

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Taun depan baru nak start kak... jgn lupe beli yer..muahahaa

thanks sb bg cadangan

;D

monologtinism said...

yang ada tulisan + gambo.

10? 20? 30?
eh murahnya
aku ingat betul la tadi

Asrul "iLham" Sany said...

monologtinism : Seyes cakap murah? nanti jgn lupe beli ye... thanks muah :D

♕ Mr.IX ♂ said...

suka download free jer.....ehe

Asrul "iLham" Sany said...

♕ Mr.IX ♂ : Terbaek jawapan ko kannn :D

Hanie_Dew said...

suka yang ada gambar dan cover yang cantik. cover tu penting. dari mata turun ke hati. harga average.

lakaran @ gambar pun penting untuk mengelakkan sindrom tutup mata depan buku. ^.*

Asrul "iLham" Sany said...

Hanie_Dew : Thanks sb bg pandangan... nanti jgn lupe beli ye

;D

bujal X said...

e book tak ble celen feeling baca buku sebenar~~keh keh~~

Asrul "iLham" Sany said...

bujal X : Tu coming soon, carik budget jual ebook dulu hahaha, jgn lupe beli yer... :D

Tukang Karut said...

aku baca komik naruto je... eh? terkategori ebook jugak ke?

Asrul "iLham" Sany said...

Tukang Karut : Patot ar otak ko cam budak2 hahahaha

neway tu eComic :D

syasya said...

har kalau gal slalu suke yg sweet2 n comell..kalau bali pulak sume yg sporty..ade je gal yg suke sporty n elegan mcm tu..pastu harge kalau murah lg bagus heee

ORLANDO AHMAD said...

ade gambar makwe2

JOHN AL BUAYAk said...

ade gambar kucing betina, meow

Asrul "iLham" Sany said...

syasya : ok gak tu...nanti sy cuba selitkan dalam ebook ni... :D

ORLANDO AHMAD : Ada..jgn risau walaupun novel gay, aweks2 tetap ade...

JOHN AL BUAYAk : Ko sama gatal cam dedi ko gak hahaha

zati embong said...

jat gila membaca.yg penting isi dia menarik O.o

dill said...

guna tulisan yang sesuai [font]

sedikit grafik sebagai hiasan/lakaran santai

janji syok :)

dill.

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : Cun jgn lupe beli yer nanti Jat

;D

Asrul "iLham" Sany said...

dill : Wokeh, thanks sb bg input / cadangan

;D

adieyka said...

ok terus terang cerita, gua lebih suke BUKU yang FIZIKAL nye boleh gua PEGANG dan BAU. bab2 E-BOOK ni gua rasa cam tak TRUE sangat tuk diri gua. Lagipun gua tak hardcore sangat ngan gadget2 neh.. yalah, pada yg setia ngan gadget2 lebih mudah usung tablet, android jika nak membaca. tapi itu dari sisi gua.

ok. kalau lu nak jual. purata harga RM10-15 mungkin berpatutan. Kena pulak lu letak ilustrasi yg HYPE dan SIMPLE BUT NICE. tapi plzzz gua kurang berminat ngan cover cam Alaf21 (ini tidak bermaksud gua juge tak suke ISInye) hehehe! Mungkin RASA SUKA gua lebih suke membeli buku2 yg ALTERNATIVE...

apa-apa pun teruskan aja ASALKAN ada permintaan dan mahu membeli! yeya!

Asrul "iLham" Sany said...

adieyka : CUN, otai bagi pandangan yg best...

part buku tu, coming coon, nak kena carik modal dulu muahahaha

thanks ek :D

delarocha said...

isi dalam ebook tu ko taip kat blog ni... senang aku baca je... free :-)

Asrul "iLham" Sany said...

delarocha : Terbaekkk :D

syrupmasin said...

ade gambar :D

HEROICzero said...

seelok nya ada lakaran , kemas dengan cover . dan graphic yang menarik . baru seronok .

membaca secara e-book saja dah kurang keseronokan dari membaca hardcopy . kalau tiada semua ni , feel tu dah hilang nanti .


*entah kau faham atau tidak apa aku cuba kata*

CintaZulaikha said...

tak pandai bab ebook nih

Ezay Hadry said...

tak suke bace ebook, suka netbook je
*ok, tipu

buatlah kaver hot2 gitu..cr yg mesra readers :)

ORLANDO AHMAD said...

jaminan lu buat Gua hati gumbira hhahahha

Asrul "iLham" Sany said...

syrupmasin : Ok, akan dimasukkan

HEROICzero : Hahaha, faham, ebook ni pun nak buat untuk cari modal buat hardcover + printing sebenarnya :D

CintaZulaikha : Tak pa...

Ezay Hadry : Cadangan anda diterima hahaha

ORLANDO AHMAD : Tentu ar gua nak lu gumbire... :D

sahromnasrudin said...

tunggu ibook kuar plak..mcm iphone heheheee

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Mengikot teknologi katanye...muahaha

Khairul Antasha said...

harga dlm 10 hingga 15 hengget ok la..hehehe

mcm sy ni xkisah sgt ada graphic ke tak..sbb suka membaca..yg pnting dpt di baca..hehehehe

ghost writer said...

gua belum pernah baca e-book.gua pakai yang manual jer.suka ada koleksi.

lilypelangi said...

tak de lagi murah ke? hehe

i am S!L4H.. said...

nk yg cover abstrak. haha
ke buah-buahan. =p

Asrul "iLham" Sany said...

Khairul Antasha : Thanks sb bg pandangan ya...

ghost writer : yg buku printing tu coming soon...kena cari duit modal dulu hahaha

lilipelangi : ngah cuba berikan yg termurah

i am S!L4H : nak wat cover yg jambu bley? haha

Hanie_Dew said...

jangan lupa bagi tease buku dulu.biasanya dari teaser tu la membuatkan orang akan beli sebab nak tau kisah penuh.

Asrul "iLham" Sany said...

Hanie_Dew : Ofkos... cadangan yg menarik tu

thanks ya

;D

Jue said...

suka ebook yg ade pixas pastu pengunaan ayat yg menarik

kalau berkaler2 pun suka tp toksah la bkaler2 sgt kan..kang serabut hahaha

and jue sependapat ngan Hanie..suka yg ade teaser spy kita akn rs nak lagi dan lagi dan lagi hihihi

Asrul "iLham" Sany said...

Jue : Wah, cadangan yg bernas tu...Thanks ya Jue

sayang kamu...

tetibe...

;-)p

Bidadari Syurga said...

heeeeee... jgnlah memahal....

Bidadari Syurga said...

heeeeee... jgnlah memahal....

Followers