Friday, August 26, 2011

Preview Novel Gay P3

Kali ini watak partner Amer lak.

Ashraf

Fizikal

- Umur 28
- Rendah sikit dari Amer dan badan sederhana (tak terlalu kurus dan boroi)
- Muka clean cut
- Suka tukar-tukar rambut dari stail 50's dan Justin Bieber ikut mood
- Berwajah comel dan nampak lebih muda dari usianya
- Suka mix-and-match pakaian mahal dan murah

Latar Belakang

- Pelukis pop art yang terkenal di Kuala Lumpur kerana menghasilkan seni berbentuk kontroversi (peminat Bansky dan Andy Warhol)
- Rapat dengan ahli keluarganya walaupun mereka tahu dia suka lelaki
- Sukakan budak-budak dan dalam proses untuk ambil anak angkat

Perangai

- Susah untuk serius kecuali ketika kerja dan workaholic
- Kadang-kadang bertukar perangai seperti budak-budak dan orang tua
- Tak suka bergaduh, merajuk dan memujuk, tetapi selalu beralah dengan Amer
- Suka ketawa dan senyum

Masalah

- Terlalu sibuk dengan kerja dan suka cancel last minute walaupun sudah janji dengan Amer
- Amer tak mahu anak lain sebab dia sudah ada anak, tetapi sebaliknya dengan Ashraf
- Terlalu sayangkan Amer

Setakat ini, watak-watak lain yang kompom adalah watak anak perempuan Amer, janda Amer, student/skandal Amer, kawan baik Amer iaitu awek sophisticated, mak + ayah Ashraf, ex bf Ashraf, dan sudah semestinya akan ada watak SHIKIN (tak sure lagi dia akan mainkan watak apa, mungkin kawan baik Ashraf?).

p/s : Tengah siapkan profile semua watak dan rangka setiap bab.

39 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

mcm complicated jer watak dia ek...idea mana idea ngeee

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Itu haruss hahaha

Puteri said...

perhhh..macam best je citer ni..mesti penuh ngan konflik ni nanti..

HEROICzero said...

ada tembak2 tak ? keh3x~

Hanie_Dew said...

lagi banyak konflik lagi bagus untuk mengelakkan pembaca bosan. lagi satu kalau ada konflik barulah pembaca akan terus selak muka surat seterusnya sebab nak tau apa ending kepada konflik tadi.

setakat ini dulu komen dari saya. sekian terima kasih. selamat hari raya.

**oh ya. teruskan cita cita tu. masih belum terlambat kan. =)

Hans said...

wah,...makin lama makin menarik ni
watak2 je dah best dah

Asrul "iLham" Sany said...

Puteri : Ofkos ;D

HEROICzero : Takde, aku anti-gun hahaha

Hanie_Dew : Baideway, dh tercapai pun cita2 nak jadi penulis kanak2 tu hohoho

Hans : Makasih... ;D

ORLANDO AHMAD said...

buat watak untuk Gua satu...

Asrul "iLham" Sany said...

ORLANDO AHMAD : Cam menarik gak tu...

akan dipertimbangkan.

;D

Saiazuan said...

aku tgh bayangkan avatar watak ni.. huhu

Asrul "iLham" Sany said...

Saiazuan : Muka n fizikal die cam kat background aku tu

;D

khairul akmal azman said...

pergh adengan 18sx ade x?
hehe

EzayHadry said...

wohoo..hebakk!!
makin bnyak watak ni, ada skandal ramai lah hot..wakaka

teha said...

berwajah comel ? wah ! suke2.. hahaha !

btw , selamat hari rye :)

Asrul "iLham" Sany said...

khairul akmal azman : Takde... diorang nak berchenta je, main2 dah tak hahaha

EzayHadry : Ofkos hahaha

teha : Selamat hari raya gak ;D

Papa Mifz said...

suka cancel last minit....ish3x...

Asrul "iLham" Sany said...

Papa Mifz : Perangai hanjeng Ashraf (umpama kata editor aku hahaha)

syrupmasin said...

perghh jande pon ade sekali :D

Tukang Karut said...

konfliknya macam mana?

Asrul "iLham" Sany said...

syrupmasin : Kena hahaha

Tukang Karut : Konflik Ashraf ngan Amer byk kat perangai Amer yg rasa diri die sgt2 le tua, sedangkan Ashraf sgt3 energetik

;D

CintaZulaikha said...

caiyok2 agie, tak sbr nak tgu..

ïêmå å¢klê§ said...

asalkan dapat bayangan yang pelakon lelaki 2 hensom sudah..
hihi

dill said...

saye tunggu~

dill.

delarocha said...

bagaimana pula dgn watak seorang lelaki yang memilih jalan songsang kerana sudah letih dikecewakan wanita.

Jue said...

Wah mnarik ni. Sbb ade watak muda tselit. Dpt imagine lg byk drama yg akn blaku dlm novel ni

Shikin a.k.a wifey in real life (hihi) mmg mcm sesuai gak jd kwn baik.

Mungkin kita ley soh dia jd watak yg baik atau sebaliknya. Kalau baik, dia sentiasa cuba myedarkan ashraf kmbali ke jln yg bnar. Kalau jahat, dia sanggup buat apa saja kat amer krn mnaruh hati pd ashraf

Kalau suspen, mungkin shikin ni sbnrnya ex wife amer atau tpaksa jd isteri amer krn sesuatu pkara yg tjadi tanpa diduga

Chewah, pjg lak komen ni.hihi. Bab imaginasi ni no.1 aje hahaha

psst;lawo la bini ang, jue ckp utk kali ke-2 hihi

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Tungguuu mak hayam ;D

ïêmå å¢klê§ : Muka Amer macam JEffrey Dean Morgan, Ashraf tak sure ag nak berdasarkan muka sapa

dill : nanti baca tau...

delarocha : Itu aku takmo buat sb dh ramai orang buat

Asrul "iLham" Sany said...

Jue : Shikin ofkos ar watak baik sb bini aku baik hahahaha...

Shikin most likely akan jadi pendengar yang baik dan hanya mahukan Ashraf gembira...

p/s : thanks sb cakap bini gua lawa... ;D and aku suka part imagainasi ko.

Mya said...

okeeyyyy review sudah keluarrr

Asrul "iLham" Sany said...

Mya : Jangan lupe baca part 1 juge ye ;D

ORLANDO AHMAD said...

keh3...

monologtinism said...

ye la. macam bestalalapelikmacamtu.

watak shikin pun masuk? oh

Hans said...

sama2
nanti dah siap bagi la aku satu
kehkhekhekhekhe

Asrul "iLham" Sany said...

ORLANDO AHMAD : Ko ngan John akan cameo dalam novel gua ;D

monologtinism : Kena ar masuk sb aku sayang kat beliau

Hans : Ofkos ;D

ILA HonEyBuNNy said...

nak jadi salah satu watak boleh?heheh

selamat hari raya...;)

Asrul "iLham" Sany said...

ILA HonEyBuNNy : Leh je...nanti sy masukkan kamu jd cameo dalam novel ni

;D

me n myself said...

beside being pop art artist, he does sound a bit like you, little brother...

am suppose you're dating someone boroi in real life too? lol

can't wait to read although you know I'm most likely too lazy to finish it.

Asrul "iLham" Sany said...

me n myself : Boroi itu seksi kak long hahahahaa

me n myself said...

boroi, boroi, boroi.

gays these days, wonder what ever happen to the gays with six (or eight) packs?

lol

Asrul "iLham" Sany said...

me n myself : They still here i guess, atho most married couple tend to be boroi after few years (some just take few months) lol

Followers