Thursday, July 5, 2012

FAKER Episod 5 : Pour être Heureux

This is the last episode for season One of FAKER

"Il n'y a qu'un bonheur dans la vie, c'est d'aimer et d'être aimé... Anyone?" Cik Simone bertanya kepada pelajar kelas Bahasa Perancisnya.

Melihat tiada semua berdiamkan diri, Kasia dengan selamba menjawab, "There is only one happiness in life, to love and be loved."

"Kasia lagi... Tak ada orang lain boleh jawab? Dah dua minggu saya ajar," Cik Simone membebel dalam Bahasa Melayu dengan fasih walaupun dia berasal dari Perancis.

"On n'aime que ce qu'on ne possède pas tout entier?" Cik Simone bertanya lagi.

Sama seperti sebelumnya selama dua minggu, hanya Kasia saja yang boleh memahaminya.

"We love only what we do not wholly possess," bisik Kasia dalam hatinya.

Cik Simone bengang dan memutuskan untuk menghabiskan kelasnya setengah jam lebih awal. Ketika semua pelajar bergegas keluar, Cik Simone mendekati Kasia.

"Macam mana awak boleh fasih dalam Bahasa Perancis?" Cik Simone bertanya.
"Cause I like French designers. Sama macam apa yang saya pakai sekarang," Kasia menunjukkan skaf vintage YSL, Nina Ricci Lace-trimmed radzmir dress-nya dan stiletto Christian Lacroix kepada Cik Simone.

Kasia meninggalkan kelas Cik Simone yang masih tertanya-tanya. Kasia mengenang kembali her French story...

Baca selanjutnya...

28 comments:

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

uiks bahasa apakah ituew???

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Cuba teka...muahaha

missSenget said...

kene tunggu isnin depan..?

*SiRibenMerah said...

spain?

Anisa Hang Tuah said...

amor te amor

hehehe

khairul akmal bin azman said...

portugal langua?

Tukang Karut said...

eden faham bahaso jawo je...

dill said...

mohon kamus. sekian

dill.

blog-tips-kurus said...

bunyinya French ni.. hhhmmmm..

Asrul "iLham" Sany said...

It's French ~

Iffah Afeefah said...

mnnti penuh sabar

delarocha said...

ingatkan dah ada link nya

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

oke france rupanyer
x master hahaha
n3 uols suka masuk brand yg super duper mahai² nangesss

Asrul "iLham" Sany said...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ : Harus mahal2... kasik rambang mata...kah3 :D

MR. LONELY said...

best kan bahasa perancis, macam nak belajar je yeeayyy

anamizu kaito said...

perhh terbelit lidah nak nyebut french phrase tuh =P






Luv,
cik ana

Tukang Karut said...

kenapa?

eita said...

wat happen?

Rain said...

saya mengerti.. abam menghormati pemergian arwah blogger lieyna..

semoga dia ditempatkan dikalangan hamba-hambaNya yang beriman..

blog-tips-kurus said...

saya keliru dgn komen2 ni: utk arwah lieyna atau ???

wahida said...

????????

penjajah minda said...

dah lama aku cari blog kau.sekarang baru jumpa.haha sori bro

Hanis MY said...

Apakah?

Yousof said...

Peghancis... Ok tak dapat fahamn.. ;D




*aku kena pakai besi arch bar tu bukan untuk cantikkan gigi la bro hehe. Cuma nak betulkan rahang yang patah.

Hanie Dew said...

akhirnya..akhirnya...lompat ke "baca selanjutnya"..hiyaahh...

Hanie Dew said...

uwwaaa...tgh feeling baca mcm tgk drama the end..plakss..owhh. (T_T)

eita said...

kau selalu bagi saspen macam ni...
nyampah tau....

Jue said...

i must say, ko nye enovel ni seyes pnuh class..dah mcm bkn lelaki yg mnulis..kalau aku x folo ko lama seyes aku ingat ko pompuan yg sgt ade kelas dia sendiri..fyi; aku bc part selanjutnya tu. best. mmg best. aku join skali brada dlm watak tu weh

Followers