Wednesday, May 4, 2011

Travel : Perlis

Dari Langkawi dan Alor Star, Kedah, saya pegi lak ke Perlis.
Saya rasa tempat yang paling saya suka adalah pasar Perlis ni.
Macam ada kat Rantau Panjang lak. Ada pengaruh Siam kat sini, boleh dilihat melalui makanan.
Banyak barang yang best, tapi saya tak beli apa-apa, budget nak travel

Kedai yang jual laksa Perlis

Ramai tol orang membeli masa saya datang, saya tengok je le

Makan gak le pulut mangga (feberet saya walaupun sgt2 manis)

Suka makan pulut ayam gak, walaupun rege die sgt2 le mahal

Teringat balik masa travel, best, sekarang kena makan bende2 yang sihat je iaitu buah dan air kosong T_T

18 comments:

NAZRUL AZAT said...

uwoooooowwwww... p perelih no ;-)

fromjarn said...

asalamualaikum..
wah pulut mangga yg ada aritu msauk tv..
bleh kongsi x kt mna ni??
komen kt blog saya ye.. :)

Asrul "iLham" Sany said...

NAZRUL AZAT : Ofkos...lama tak nampak u sini

;D

Asrul "iLham" Sany said...

fromjarn : Kat pasar k. perlis...

or mana2 tempat yg dekat ngan siam pun leh dapat...ie kelate

;D

rATu kEBaYA said...

pulut ayam.. apesal mahal sangat.. tu pulut siam ka...? boleh buat kulit cantik ye

Asrul "iLham" Sany said...

rATu kEBaYA : Leh wat perot cantik je kot...lol

salwaismail said...

pulut ayammmm! sedap.
:D

Cik Bidadari said...

wahhh pulut ayam? mcm best aja tu... perlis ke? jauhnya

haNIz said...

pulut ayam tu best!!! tp yang mangga tu tak tau la..

Asrul "iLham" Sany said...

salwaismail : SOdap

Asrul "iLham" Sany said...

Cik Bidadari : Nanti gi sana try ar

;D

Asrul "iLham" Sany said...

haNIz : Dua2 sedap

;D

HEROICzero said...

pulut mangga tu nampak sedap woih~

Asrul "iLham" Sany said...

HEROICzero : Sodap

zati embong said...

jat xpernah lagi smpai perlis.hihi O.o

tp mangga pulut 2 mcm pelik.huhu.

Asrul "iLham" Sany said...

zati embong : PElik ek, nanti kalau ke sana cube ar rasa...

sodap, walaupun sgt2 manis

Encik MamaT said...

aish.. pengggemar pulut ke asrul.... hehe... lama tak pergi sana.. hehe...

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Aku pengemar makanan je. hohohoo

Followers