Monday, February 14, 2011

Love is...

Kawan a.k.a Editor saya suruh bagi sedikit ucapan sempena perasmian buku dia. (Agak bangga kerana dia memilih saya sehingga saya tahu buku beliau tentang apa)

Buku tentang perhubungan dan cinta.

Agak ironi untuk saya bercerita mengenai perhubungan dan cinta sedangkan saya sendiri teruk dengan kedua-duanya.

Untuk menjual lebih banyak buku, dia kata saya perlu berikan ucapan optimis. Bagaimana saya hendak berikan sesuatu yang saya sendiri sudah tidak percaya?

Bagi saya perhubungan dan cinta adalah mengarut.

Jika satu individu bertemu dengan satu individu lain, itu hanyalah sementara saja. Sehinggalah kedua-dua sudah bosan dengan antara satu sama lain dan bertemu dengan orang baru yang lebih baik. Perhubungan ini berterusan sehinggalah kesudahannya tinggal di rumah orang-orang tua atau jadi kaya dan kahwin dengan orang yang jauh lebih muda untuk menemani sehinggalah mati.

Mungkin saya perlu berpura-pura jadi optimis, kerana ia adalah sebahagian dari kerja untuk mengekalkan perhubungan baik dengan kawan saya.

Saya sudah penat untuk percaya dan mencuba cinta. Bermain cinta mungkin, tetapi untuk serius tidak sekali-kali.

20 comments:

ciKmOt said...

ye ke love is cinta...???

anda pasti dengan jawapan anda???

Asrul "iLham" Sany said...

ciKmOt : Love is just a waste of time

;D

saya yakennn...

cik ayin said...

yesss...love is cinta...

Asrul "iLham" Sany said...

cik ayin : Haahahaha, not for me dude

sahromnasrudin said...

love = cinta..dalam maknanya tue kan...

belognisa said...

bunyi macam tuan blogger frust jek..takpe kita paham..huhuhu.
Someday perpektif mungkin berubah bila tiba masanya..just believe Him..

Encik MamaT said...

ish.. tak tau nak komen apa.. hehe... sabar bro...

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Malangnya tidak for me..hahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

belognisa : Kecewa ngan diri sendiri je, tak kena mengena dgn idup atau dah gol ;D

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Aku pun speechless ;D

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ said...

kata sudah ketemu orang baru....

mcm mana dgn hati nya..?

Asrul "iLham" Sany said...

✿ y.a.n.i.e budak G.E.B.U ✿ : Kawan2 saje...;D

♥ Juliana Violet ♥ said...

Saya nak berdebat dengan awak. Perhubungan dan cinta adalah sesuatu yang bukan mengarut. Everyone can describe what is love and how wonderful love is dengan perkataan, perbuatan dan pelbagai cara lagi. :)

NAZRUL AZAT said...

bercinta sangat indah !!! serius !!! feel it !!!

fawzeah zea said...

1 hri nnt asrul pasti jumapa cinta sejati..

Asrul "iLham" Sany said...

NAZRUL AZAT : Kang dh break up pahit gak...;D

Asrul "iLham" Sany said...

fawzeah zea : Harapnya tidak le awal sgt...mau single ..muahahaha

Asrul "iLham" Sany said...

♥ Juliana Violet ♥ : IT's true, saya pernah percaya...

tapi sekarang saya sudah tidak percaya ;D

namun saya percaya cinta untuk orang lain, bukan saya ;D

Sephi Sephia said...

Perhubungan dan cinta adalah mengarut?!

Kejam tu.
Saya pun pernah rasa begitu. Mungkin diri kita perlukan masa.

Asrul "iLham" Sany said...

Sephi Sephia : Nak wat macam mana? sb saya memang x percaya ;D

Followers