Sunday, February 20, 2011

Bad/Good

Pengalaman saya jumpa dua orang lelaki yang sangat berbeza luaran dan dalaman.

Lelaki pertama :

Luaran : Pekerja kolar biru, nerd, pakai cermin mata, tinggi, putih, beruang, berwajah seperti seorang yang berhati baik, sopan etc.

Dalaman : Rupanya dia seorang bercakap kasar, jerk, rude, etc.

Lelaki kedua :

Luaran : Peniaga yong tau fu, muka macam gangster, stail rambut rempit, nampak garang, etc.

Dalaman : Rupanya dia seorang yang baik, cakap lemah-lembut dan sangat gentleman.


Nampaknya sudah terbalik. Nerd sebenarnya jerk, bad boy sebenarnya baik?

20 comments:

cik ayin said...

pendek kate jangan tengok luaran..ye tak??

Asrul "iLham" Sany said...

cik ayin : TOl tu ;D

CintaZulaikha said...

agie, bak email fakers. aku da tak tau ilang kemana email tuh.pword skali tau

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Jap, aku carik...

♥ Juliana Violet ♥ said...

Beruang? Hee hee.
Zaman sekarang jgn menilai luaran sahaja. :)

Macam Vee, ada yang cakap Vee macam budak baiklah etc...
Im not really taht good actually. :)
Tapi kalau berkawan tu insya-Allah Vee ikhlas. Life Vee tu, tak sesempurna yang orang nampak. ;)

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...peribahasa Don judge a book by its cover sebenarnya tak boleh dipakai kerana Islam menganjurkan kita berbaik dengan semua golongan dan senantiasa berakhlak dan berpakaian baik...

Asrul "iLham" Sany said...

♥ Juliana Violet ♥ : u seem nice to me tho. ;D

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Wsalam

not judging pun, cuma agak hairan napa mat rempit boleh berbudi bahasa, tapi pekerja kolar biru tak boleh...

;D

Encik MamaT said...

susah nak nilai orang sebenarnya.. dah rapat baru tau hal sebenar...

achik ezam said...

nasib baek saya keje pakai round neck t shrt..huhuhuhuh



saya juga bukan budak baek malah suke kentut ketika makan..huhuhu


**bye**

rATu kEBaYA said...

jgn tgk luaran.. kekadang akak g keje serabai je.. tapi orang kata akak sengkek.. bila akak pakai lawa sikit orang kata akak banyak duit.. dorang tak tau apa yg akak rasa.. ada duit ke tidak ..

pernah sekali akak baru bekerja di tempat baru.. akak g keje naik keta waja.. boleh budak tu kata akak orang kaya.. dia tak tau bulan2 sempit perut nak bayo bulanan..

fuh.. panjang komen.. ada kene mengena ke?

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : SAya setuju...

;D

Asrul "iLham" Sany said...

achik ezam : OWh, awak orang baek...

btw, pekerja kolar biru adalah orang yg saya jumpe kat kedai Mamak

Asrul "iLham" Sany said...

rATu kEBaYA : Skali lagi, x tgk luaran pun...

cuma kagum ngan mat rempit yang sgt2 best tu...

;D

Mr.IX said...

'dont judge a book by its cover' gitu.....

oRkEd PuTiH said...

salam..air yg tenang jgn disangka tiada buaya..huhu=)

kene mengene x???

Asrul "iLham" Sany said...

Mr.IX : Tol...

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Leh je...hahahhaa

Sephi Sephia said...

Hahahaha...kelakar. Saya tak nak komen apa-apa..

Asrul "iLham" Sany said...

Sephi Sephia : lol

Followers