Monday, October 15, 2012

Tua

Kejadian berlaku tengahari Ahad selepas hantar kesayangan ke tempat kerja beliau. Lepas isi minyak, saya terpandang iklan permainan BoBoiBoy, edisi khas untuk Petronas. Bergegas saya masuk ke dalam nak beli. Kat dalam, dialog ini berlangsung...

Saya tengah beratur nak bayar. Ada seorang ayah dan anak dia beratur belakang saya.

ANAK : Papa, nak BoBoiBoy!
PAPA : Abang dah besar. Tak boleh beli mainan lagi! Karang dah nak dapat adik.
ANAK : Abis tu, uncle kat depan tu, boleh je beli BoBoiBoy. Dia lagi tua!

Nak buat macam mana? Saya budak-budak lagi walaupun dah ada empat anak. 

Seekor-seekor RM19. Tak sabar nak tunggu set lengkap.

18 comments:

Gillette Flores said...

Empat anak kucing. *miaoww*
Gill kalau boleh nak kumpul Barbie Doll - tapi punya habit tak suka kumpul barang ;p

crescent said...

boboi boy!!! haha...best weh cartoon ni...

maitimie said...

hammmbek ngkoe!
hahaha xD
tp lo da minat kumpul brg2 comel...pape pown leh jd. hee ^^y

dwaty said...

hahahahaha.... tengok backround blog ni pun dah tau tuannya masih budak... kekekeke...

ceria sungguh... boboiboy... terbaekkk

Iffah Afeefah said...

ermm sengal jek

kalo aku jdi kau aku malu haha

dill said...

dah namenye minat kan, asrul? saye sangat kagum ngan orang yang simpan figura aksi bagai ni. sblm ni saye usha2 je figura kat sungei wang. dulu kat ground floor kotaraya ade kedai figura. port saye usha. hehe

dill.

Tukang Karut said...

hahahaha... hahahahahaha...

CintaZulaikha said...

hakhakhak, serius lawakkk..

My Little Diary said...

uishhh....
nak kena pegi beli jugak ni

:)

Titisan Hujan said...

hehehehehehe

Gentleman Frog said...

Salam,

Hobi mengumpul figure ni kat US x mengira usiapun, ataupun bapanya tu malasnakbeli..

Circusly election an UPSI dilemma

eita said...

remaja tua..nak buat macamana kan..
hahahahhaha

the malay male said...

bab mainan mcm ni, ko cepattt je kan... huhuhu

CikZaitul said...

erkk..jujurye komen anak kecik tu..



minat tu menghalang umur kita sebenar kan...

aku pun la ni minat doremon..org kedai duk pandang2 klu aku p kedai borong komik..alahai.....

*SiRibenMerah said...

ehh, camne leh i terlepas nk collect mende neh.. ada lagi x yaya tuh?

btw, i isi myk shell~

Aishah Jahirah said...

hahaa salah jawapan le bapak budak tu bagi...

Nong Andy said...

ahahahaha.... tua ke?

RM19? hurm.. mahal juga tu.. tapi bila ingat kalau karektor One Piece berharga itu? oh.. rasanya berbaloi!

Yousof said...

Uncle tak uncle kalau dah minat sambar je benda comel macam ni! ;D


Aku pun nak cari jugak la nanti.. Yaya nampak macam tembam sangat bila dah dizahirkan... kan.

Followers