Wednesday, August 1, 2012

Kelantan

Saya tak faham kenapa orang cakap Kelantan miskin.
Setahu saya, sepanjang saya tinggal kat sana, tak ada pun orang datang minta sedekah masa saya makan kat restoran.
Walaupun orang cakap Kelantan miskin, saya rindukan 'kekayaan'* negeri saya.

*Kuih jala mas dan mak cik bergelang penuh satu tangan.

14 comments:

Aishah Jahirah said...

kaya tu gelang emas penuh satu tangan...huhuu

Aishah Jahirah said...

kaya tu gelang emas penuh satu tangan...huhuu

Iffah Afeefah said...

oh org kampung rupanya

sy pulak rase diorng hidup sedar diri sedar ruang

walpon nmpk miskin mate org lain

mate die ia adalah satu y mencukupi

#jala emas xpenah makan lg

Hanis MY said...

Eh eh ore kelatey ko?

Nong Andy said...

Aku tak pernah datang kelantan tapi...

Aku selalu tgk TV1 argo jurnal..

dan selalu terperasan.. usahawan tempatan biasanya ada di kelantan.. ternak udang.. ternak lintah.. ternak cendawan.. projek itu ini yang sangat membanggakan...

* miskin harta di dunia ni tak apa.. jgn miskin..... Harta di sana..

Tukang Karut said...

lho... mu kelate... kawe pun kelate gok...

Titisan Hujan said...

ore kg la gtu gak

Gentleman Frog said...

salam,

org cakap sbb ramai rakyatnya kerja d negeri lain.

tapi org pmpn nya rajin berniaga.

reenapple said...

eh eh eh kelantan ke? Kita sama la.. eheheh.

#blog bertukar lagi.. =.=

mega senja said...

Orang luar saja nak burukkan kelantan..mereka tak tahu di kelantan itu ada sebuah tempat yg pasirnya berwarna emas...

My Little Diary said...

org kelate lah paling kaya...pasal emas penuh kiri kanan tangan
muahahaa

eita said...

Samalah....
Masa aku gi kelantan dulu..
Rumah kat sana bapok bapok besar nyer..
Taka tahu lah nape oranga kata miskin..

Dasat tu tangan penuh gelang...
Kena kerat baru r
Tau

Hanie Dew said...

Aku tak penah gi kelantan.but seriously,xde org dtg mitak mintak kat restoran,sgt la best dan selesa.kat kl ni,pantg mkn kat kedai mkn mesti ada punyalah.bb tu aku prefer lg mkn kat tmpt yg private

Maii said...

mereka lihat guna propaganda.

Followers