Thursday, April 28, 2011

Travel : Kedah

Travel kat negeri abang ipar saya, Faiz aka Abe Long.
Nice and cute place. LOVE the food, terutamanya nasi lemak kuning lauk ayam rege rm1 (terbaik tol rege die)
Suka gak kat pasar ada jual sotong kering (kak long saya slalu beli bawak balik kampung pastu suh mak saya goreng, rasanya memang pergh)

Pasar yang ada jual ikan pekasam n sotong kering feberet saya

Nasi lemak kuning yang sangat2 best n murah

Lunch feast ditaja oleh keluarga abang ipar saya, sodap ko

Banyak lagi sebenarnya gambar tapi takleh nak upload sebab berokband adik saya lemb. Sile ke page Foodie Travels saya kalu nak tgk gambar2 leh watkan rasa kelaparan terutamanya ketika lunch. ;-)p

25 comments:

CintaZulaikha said...

sodap eh..lapor dol~~

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Hasilnye sile tgk perot gua yg maken comel skunk. lol

Encik MamaT said...

menggelegak perut aku.. tgh hari cerita makan.. haha... kat kedah makan murah... ikut tempat jugak la... hhehe

Asrul "iLham" Sany said...

Encik MamaT : Tu ar, aku pun masa travel asyek makan je...

skunk nak 'buang' alek lemak2 tak manis ni

MataHati @ MH said...

lamanya tak pi kedah...
apa kabar ex-gf disana..hohoho

HEROICzero said...

eheh lama x g pekan rabu =)

AzilaFaiz said...

i cant belive u took the pic of the lunch feast! huhuuhu!

rATu kEBaYA said...

akak suker nasi lemak kuning.. memang sedap.. ayam pun murah ye.. rm 1 je.. wah.. boleh kayo macam ni.. klu makanan murah

Asrul "iLham" Sany said...

MataHati @ MH : Die rindu kat hang tu...

hahaha

Asrul "iLham" Sany said...

HEROICzero : pegi le, best skunk

Asrul "iLham" Sany said...

AzilaFaiz : It was delicious ;D

Asrul "iLham" Sany said...

rATu kEBaYA : Tu r, kalau ada job sana memang sy x kisah nak duk, murah siot

Cik Bidadari said...

aduh... nasi lemak ke? aduh./.... aduh.... teringat zman dedulu opah saya bawak pergi pasar ikan ada jual nasi lemak sedap gila... arghhhh windu kat arwah opah tetiiba

Nasriq said...

Hoho... aku sampai pekan rabu... confirm aku cari kuih2 yang pelik2 yang jarang jumpa dekat KL...

me n myself said...

sedapnya

oRkEd PuTiH said...

salam..wah sedapnye..dlu mse x bpe nk kcik..pnah nk jejak pekan rabu 2..huhu

me n myself said...
This comment has been removed by the author.
Asrul "iLham" Sany said...

Cik Bidadari : Nasi lemak susah nak carik yg sedap kan?

Asrul "iLham" Sany said...

Nasriq : Tol tu

Asrul "iLham" Sany said...

me n myself : Terbaekkkk

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Jum kita jejak skrng ;D

YobSumo said...

pergh teringin nak tgk macam mana rupenye nasi lemak kuning tu!

Asrul "iLham" Sany said...

YobSumo : Sodap, kang nanti aku upload gambar die ye...

Cik TeN10 said...

mknn kat kedah mmg terbaik !!! harga pun besh !! dtg lah lg ea.. ^.-

Asrul "iLham" Sany said...

Cik TeN10 : Harusss

Followers