Thursday, March 31, 2011

Lone (Power) Ranger

Bulan ni bulan berpenyakit untuk saya.
Masa travel, kena keracunan makanan kat Pulau Pinang.
Kaki terseliuh masa melawat Melaka.

Migraine masa tengah kejar masa siapkan deadline kerja (akibat dari ketagih dengan kopi rasanya. Efek lain adalah muntah dan rasa macam nak pengsan kadang-kadang)

Sekarang tengah demam (dan berhenti sekejap dari buat kerja dan akhirnya ada masa untuk entri blog)

Apa yang best ketika ditimpa penyakit masa travel seorang-seorang adalah akhirnya saya dapat survive hidup seorang diri tanpa sesiapa.

Kalau dulu masa saya demam, saya akan suruh ex saya datang ambik dan dia jadi healer saya sampai saya sembuh (beliau seorang yang baik dan ada 'kuasa' untuk menyembuhkan penyakit)

Dulu saya rasa agak menakutkan kalau saya hidup seorang-seorang. Sekarang ni, rasa takut itu hilang. Hidup seorang diri tidaklah menakutkan seperti saya bayangkan dulu. Cuma hanya rindukan ayah dan mak saya.

Walaupun saya tak seensem Rangga dalam 'Ada Apa Dengan Cinta', saya rasa sangat best sebab saya pun lone ranger macam beliau dan "Cinta" saya sudah jauh dari pandangan mata dan hati saya.

12 comments:

CintaZulaikha said...

jaga diri wehhh...ingat tuh...krg camne nak jalan jauh kalu da skit..

oRkEd PuTiH said...

pengalaman hidup yg penuh liku2 n dugaan..ndpt byk ilmu yg baru kn...

sahromnasrudin said...

aku suka tengok watak rangga dengan cinta dlm AADC..sangat berbekas la

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Ofkos...ingat gak ko kat aku..hohoho

Asrul "iLham" Sany said...

oRkEd PuTiH : Tol tu ;D

Asrul "iLham" Sany said...

sahromnasrudin : Sangat ;D

NAZRUL AZAT said...

alalalalalalaa cian dia huhuuuu

Asrul "iLham" Sany said...

Jejai : Semuanya OK...;D

Gentleman Frog said...

salam,

kadang2 menakutkan bila kita fikirkan klu jadi apa2 pada kita yg keseorangan ni...

Asrul "iLham" Sany said...

Gentleman Frog : Tu ar...senang takyah fikir apa2 n sibukkan diri

;D

me n myself said...

alala

ciannya die...

Asrul "iLham" Sany said...

me n myself : dh ok dh

Followers