Saturday, March 19, 2011

Eat, Travel, Work

Saya tengah berehat dari travel. Bukan travel suka-suka, tapi sebab kerja sebagai researcher of local food untuk Editor saya.

Kalau diikutkan, pengembara seorang diri sangat menakutkan pada mulanya. Tapi tahun ini adalah tahun untuk saya cuba perkara-perkara baru.

Untuk bahagian pertama, saya sudah kembara ke Perak, Kedah, Penang, Pahang dan sudah tentunya Kelantan.

Setiap hari, kena mencuba lebih kurang 10 jenis makanan. Makin gemuk. Tapi duit punya pasal, bedal saja lah. Lagipun sekarang berada dalam zon single. Tak perlu sangat kurus untuk jaga hati pasangan.


Antara makanan makanan, Sate Ikan atau turut dikenali sebagai "Lok Ching"


Makan "Lok Ching" dengan sos pedas home made


Karipap coklat, jumpa kat Kedah. SEDAP dan PANAS. Lidah lecur masa makan.


Antara tempat persinggahan restoran tengah jalan kat kawasan gunung Perak


Berhenti dekat kawasan masjid berdekatan dengan Gurun untuk solat


Terpesona dengan kawasan Belum. Superb, malangnya tak sempat nak singgah

Tart telur yang amoi cantik jual kat Penang


Makan Mee bandung tak sedap kat Ipoh

Saya sengaja tak mahu ambil gambar saya di mana-mana lokasi sebab sekarang rasa sangat gemuk dan tak ensem. haha

Sekarang tengah rehatkan perut, bersenam untuk turunkan sikit berat badan dan mulakan bahagian kedua kembara. Lokasi tak pasti lagi, tengah tunggu arahan dari bos besar.

13 comments:

CintaZulaikha said...

agie, rinduuuuuuuuuuuuuuu laaaaa :)

jom join contest aku..lalla~

cik ayin said...

sila bagi lemak anda kat sy..huhuu

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Aku tak layak join contest ko

Asrul "iLham" Sany said...

cik ayin : Ambik ar...dgn rela ati...

;D

♕ Mr.IX ♂ said...

best apa makan2..kan

oRkEd PuTiH said...

salam..wah bestnye..tok pertama kalinya sy dok ganu..2 mggu lpas member sy ajar sy mkn satay ikan..huhu

Encik MamaT said...

satay ikan lama tak makan.. sedap... haha...

Asrul "iLham" Sany said...

Semua : Best makan2...

Sate ikan kat Kelantan terbaik sebab sedap dan yg paling penting...

MURAH...muahaha

i am S!L4H.. said...

knape mee bandung kt ipoh x sedap?
adehhh telan air liur tgok mee tu.

Asrul "iLham" Sany said...

i am S!L4H.. : Sebab tawar...

So Shy Lady said...

lok chin sdap...hihiii kcik2 dulu akak curi2 bli menda nih coz mak t.kasi. t.brsih kt nye... ;(

Asrul "iLham" Sany said...

So Shy Lady : Skunk dh ada duit sendiri jum kita borong byk2...

;D

me n myself said...

jln2 obersea lak

Followers