Tuesday, April 3, 2012

Warna Kaseh : Strawberry

Cerita ketiga saya untuk Warna Kaseh


Rashid membuka kiosk strawberry-nya di Aeon Keramat dengan debaran. Dia tertanya-tanya adakah hari ini akan lebih baik dari semalam atau lebih buruk? Dia bukan memikirkan tentang untung rugi perniagaannya. Sebaliknya, dia risau gadis pujaannya, Jaja tidak menyukai pencuci mulut yang dibuatnya hari ini. 

Semuanya bermula dua bulan yang lalu, saat Rashid membuka kiosk menjual pencuci mulut yang berasaskan buah strawberry. Ada waffle strawberry, ais krim strawberry, kek strawberry, strawberry coklat dan semuanya strawberry. Hari pertama ketika tidak ramai pelanggan datang, muncul seorang gadis iaitu Jaja mendekati kiosknya.

"Strawberry. Sedapnya..," ujar Jaja dengan senyuman manis.
"Nak cuba kek strawberry ni? Saya buat sendiri," Rashid menghulurkan sepotong kek itu. 
"Memang sedap. Saya suka," Jaja teruja.

Sejak hari itu, setiap kali Rashid melihat Jaja ada berdekatan dengan kiosknya, dia akan memanggil Jaja datang. Setiap kali jugalah, Rashid akan menjamu Jaja dengan pencuci mulut strawberry yang berbeza. Tambahan pula, Jaja sering datang ke Aeon Keramat untuk makan tengahari kerana berdekatan dengan pejabatnya. 


Baca selanjutnya....

21 comments:

CintaZulaikha said...

sambung cpat sekt yer noks...hehe

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Takde sambungan...one shot je hahaha

So Shy Lady (SSL) said...

haha kemain dgn ct ye... pengsan ct klau tahu wtak dia mak jan

Asrul "iLham" Sany said...

So Shy Lady (SSL) : Syhhh hahhaa :D

syAzAnA said...

stlobeli! hehe. likeee3!

lieynanilaz said...

wakakaaka...hadoiii

ingatkan cerita serius yg dah tau ending tapi last2 lain jadinya...hehe.

Asrul "iLham" Sany said...

syAzAnA : I like too <3 ~

lieynanilaz : Saja wat cite2 yg lite2 hahhaa

mynshazmin said...

strawbery...i like :)

monologtinism said...

siriesli banyak aku tertinggal. hoh.
nak baca dari mula yg aku tertinggal dulu.
-_-

ghost writer said...

aku lebih suka makan strawberry yang fresh. rasanya bergabung secara semulajadi pada lidah.

Chuu Muqhlis said...

asrul., selalu entry mengene je dgn bground kan.. *telan ayaq liuq tgk stobery, wafle stoberi, eskem stober~~*

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

vulu dada lebat???
but ai loikeee strawberry tiramisu ituew...pitam tetiba ader DCT ngeeee

eita said...

kek kureng sikit..
kalau buah memang giler2 suka...

Hafizah Noor Ismail said...
This comment has been removed by the author.
Rain said...

hai JAJA.. nanti watak u akan ditukar jadi RAIN haha

sahromnasrudin said...

kalau mak jan kne tanya kat cik ta kita hihihihhhhh

teha said...

oh , i pon suke stroberi.. hehe :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

bertemakan strawbery, interesting idea

Hanie Dew said...

aku rasa aku dah komen entry ni.eh ke kat blog ko lagi satu.

btw.cerita yg sgt menarik. ada moral value.

Farris mana Farris. =p

Juliet_iRa~" said...

wahhh new cerpen..hee :)

suka strawberry gak tp hari2 muak gak kot..

nice..ehemm tak sesuai utk bacaan 18 ke bwh..;p

Jue said...

aku x suke strawberry hahaha
#nak p bc sambungan

Followers