Tuesday, January 10, 2012

F.A.K.E.R Episod 1 : Selamat Tinggal

Farris nampak satu cahaya. Cahaya itu seperti mengajaknya untuk pergi bersama. Farris sudah bersedia untuk pergi, namun tiba-tiba muncul tsunami! Sekeliling Farris dipenuhi dengan air. Farris makin tenggelam, namun Farris hanya tersenyum.

42 comments:

*SiRibenMerah said...

ok.. nnt I ulang baca bg faham balik.. panjang sgt karangan neh.. hehehehe...

Asrul "iLham" Sany said...

*SiRibenMerah : Hahaha, sile2 ambik feel dulu :D

LAici KAng Ais said...

okay!!next eps dude. pnjg giler.tercungap2 bacanya

Asrul "iLham" Sany said...

LAici KAng Ais : Next two week baru gua update cite baru muahhahaa

Hanis MY said...

nasib baik nak update next two weeks, ada beberp ep tertinggal, lum baca ni..

syabab said...

peerrghgh farris ade kembar upernyer?jeng3..hehe jap anya ni laki ka pompuan??knpe kah frris suka toreh tgn die?apakah?apakah??acece xsabo syabb nk tgk yg seterusnya..btw bro jgn lupe tmbh elemen2 suspen leh kasi syabb cuak ckit..hehe

missSenget said...

kapten ais ni gagah laa sikit..!!

aaaahhhh....

Juliet_iRa~" said...

dah publish!hee..

ok ira comment dl..haha..nak bc dah ni..;p

pss : aah tgh tunggu utk check posting!huuu..line down kot..berdebar la asrul!

Hanie_Dew said...

fuuhhh...tertahan nafas aku baca ep01 ni. banyak nya soalan:
1.farris bunuh siapa
2.kenapa dia nak bunuh diri so badly
3.kenapa aunty sophie benci katerina
4.mog farris ter-bunuh mak die ke.

ok pa sbaca ni takde kene mengena langsung dgn ghost writer ye. aarrhh..mengarut nya aku tem tu. hihihi.

Juliet_iRa~" said...

wah ada nama kak sal_ijou laa..hee..watak baru..;p

banyaknya soalan nk tnye mcm hanie tnye tu...huu

faris tu dah bunuh siapa? kapten ais dengan dark bat? ek tu hanya halusinasi je kan?heee..mak dia mati sbb apa?ke faris y bunuh..??

sila jwbbbb!;p

Jue said...

watak kali ni mcm byk berhalusinasi. mcm bckp ngan diri sendiri yg wujud kpd 2..x tlihat oleh org lain tp Farris je nmpk. mungkin tjd sbb tekanan jiwa? urm aku ckp je hihi

psst: aku byk skip2 bc sbb rs nyilu bc bab2 ganas haha

eita said...

walaupun panjang aku tetap dapat habis kan...
best...
cepat sikit sambung ye...

dill said...

glamer kawan guwa. hihi

dill.

eyqa amin said...

next scene..cepatcepat~~~~

rozeeta rashid said...

kenapa dia buang kad dari mama dia?? perghh kaya raya tapi tak bahagia. kelar tangan, nak bunuh diri. dia bunuh sape? tak sengaja kot bunuh. ishh! suspense!!

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hmm faker... bz bz bz, aku bca ckt2 je la lu ek :)

My Little Diary said...

tsunami...!!!
kelmarin ada gak sy mimpi tsunami...eee takut...

☆*♥L@dy @yU♥*☆ said...

4 kali stop minum ayaq baru setel baca hahaha...nak habaq kata panjang...ni baru baguih puas haty baca....paham dak loghat kedah ni??

Asrul "iLham" Sany said...

Terima kasih semua sebab sudi baca, sy terharu... nanti sy jawab semua soklan ye... muahhaha

~SaL IjOu~ said...

@Intro yg menarik..~

@Suka part halusinasi tu..~ manusia yg sering2 dibayangi sisi positif & negatif dlm diri~

@pada wanita,lelaki sukar difahami..pada lelaki pula wanita sukar difahami..dua2 pun rumit dgn cara tersendiri,kan~ =)

@teringin nak kenal anak org kaya, dpt kenal lam cite ni pun jadi la,kan..hehe~

@x sabar nak tau cerita selanjutnya..~ ^^

Asrul "iLham" Sany said...

~SaL IjOu~ : Thanks sebab sudi baca cameo kamu hohohoho

tunggu sambungannya next two weeks :D

tieykah said...

mesti cahaya hantu kak limah

Mya said...

gonna read this slowly amek feel dulu huuu

sahromnasrudin said...

perghhh..tinggi makhraj nak baca nie..kne amek masa dlm suasana yang aman damai di tengah mlm huhuhhhhh

Asrul "iLham" Sany said...

take ur time bebeh ;-)p

Juliet_iRa~" said...

makk aii lambtnya lagi 2 minggu..;p

ms tu i dah dftr masuk sekolah jd ckgu dah..heee ;p..(ayat tersirat)

Juliet_iRa~" said...

eh lupa..;p

ms ni je rajin msk sbb boring..hee..pasni i dah sibuk ( ayat tersirat lgi)..tp untung kan siapa jd suami i..kekeke ;p

ciK LyndaWawa said...

adakah farris itu hansem?

Juliet_iRa~" said...

hee..thankss..

yapp dkt dengan semua kesayangankuuuuu ;p

tp xtahu lagi sekolah kat area mn..kalo jauh dr rumah..kena sewa umah gak la..huuu

Asrul "iLham" Sany said...

cik Lyn : Farris tu muka dia kat wall saya, jambuuu muahahaa

juliet : ok r tuh, best kan dekat...takyah rindu2 hoohoo

grOundnUt said...

ada sambungan lagi ke?^^'

Asrul "iLham" Sany said...

grOundnUt : Ade... :D

khairul akmal bin azman said...

semoga menjadi penulis yg baik dan famous!

Asrul "iLham" Sany said...

khairul akmal bin azman : Amin... :D

CintaZulaikha said...

hamboiii agie...ceta tak sah tak gempakss

Asrul "iLham" Sany said...

CintaZulaikha : Ofkosss kah3

dwaty said...

kena baca sekali lagi....

Asrul "iLham" Sany said...

dwaty : Take ur time bebeh ;-)p

Juliet_iRa~" said...

hee..bz la tu sbb xdtg blog pon lg..;p

aah alhamdulillah xyah rindu2 da..hee..harap dpt dekat rumah sbb ms suntuk sgt nak cri umah sewa..isnin dah kena lpor diri..

Mem Besar said...

Eh rul cerita yang sama kan yang rul bagi kat akak hari tu? Kenapa versi ni lain sikit? Kurang ganas. Teruskan menulis, akak tak sabar nak baca.

Rain said...

haha! nak juga watak kapten AIS.. !

anamizu kaito said...

fuhhhh~ jenuh bace.. mcm real! =P





luv,
cik ana

Followers